Ik schreef een aantal maanden geleden over onze moestuin. Want ook dit jaar hebben we er weer eentje. Dit keer iets groter aangepakt. Niet alleen bij ons thuis in de tuin en in onze zelf gemaakte bak, maar ook bij schoonmoeder staat een klein moestuintje. Met zorg is er door vriendlief met wat hulp van de kinderen gezorgd voor alle zaadjes en plantjes. En het resultaat mocht er zijn. De sla deed het namelijk erg goed. Deze hebben we dan ook afgelopen week geplukt en iets lekkers van gemaakt. We hadden verschillende soorten sla gepoot. En de sla was goed gegroeid. Deze hebben we dus afgelopen week verzameld en goed gewassen onder de kraan.

 

 

We maakten van de gewone sla (kropsla) en van de rucola sla een heerlijke zomerse salade. Het was een lekkere salade met eigen gemaakte dressing. Samen met stokbrood erbij hebben wij goed gegeten.

 

Ingrediënten:

 

    • Sla (kropsla)

 

    • Rucola sla

 

    • Ijsbergsla

 

    • 1/2 komkommer

 

    • 1 Paprika

 

    • 2 Kipfilets

 

    • 6-8 plakjes parmaham

 

    • Rozemarijn

 

    • 1/2 theelepel paprikapoeder

 

    • Knoflook, zout en peper naar eigen hoeveelheid

 

    1. Leg bakpapier neer. Hierop leg je plakjes parmaham. Je kan wat rozemarijn en eventueel knoflook verdelen over de parmaham.

 

    1. Leg de kipfilet over de parmaham heen en bestrooi met een beetje paprikapoeder. Zout en peper naar eigen smaak. En wikkel de parmaham om de kipfilet heen.

 

    1. Vouw het bakpapier om de kipfilet en braad de kipfilet aan.

 

    1. Snijd de komkommer en paprika  in kleine stukjes en meng het onder de verschillende soorten sla. De sla kun je eventueel ook even snijden. Wel zo handig met eten.

 

    1. Laat de kipfilet even afkoelen. Daarna snijd je kleine stukjes van de kipfilet en deze meng je onder de salade.

 

 

Hebben jullie al iets gegeten uit je eigen moestuin?

 

Comments are closed.