Via wowdeal kwamen een vriendin en ik een leuke deal tegen. Je kon kiezen uit een chocolade kerstboom maken of een taart van fondant. Wij kozen voor het laatste.

Dit leuke uitje, wat ik tevens zie als even tijd voor mezelf, hadden we gisteravond bij Cupe Cake Fun in Roermond. Het is een winkeltje met allemaal bak spullen voor cupcakes en taarten maar er worden dus ook workshops gehouden.

De taarten van het biscuit waren al voor ons gemaakt, omdat je daar gewoonweg geen tijd voor hebt. We startten de avond met thee en uiteraard een cup cake. Daarna moesten we de taart zelf voorzien van vulling. Dit werd een laagje jam en een laagje botercrème (jammie!)

De taart kon je weer netjes opstapelen, omdat er een hulpmiddeltjes was. Aan de zijkant een beetje boter, zodat je weet dat de taart weer netjes op elkaar past. Daarna moesten we de taart voorzien van wat vettere boter. Dit moest omdat de fondant anders niet blijft zitten.

Dit doe je met een groot plat mes. Daarna kun je het nog even netjes afwerken met een speciaal groot plat mes hiervoor. Het lijkt op een spatel.

En dan een kleurtje fondant kiezen. Ik had nog niet echt een idee wat ik wilde gaan maken, maar koos voor lichtgroen. Met deze kleur kon ik alle kanten op. Er waren ook wat voorbeeldjes. Vanuit het voorbeeld wilde ik rondom cadeautjes maken en boven op de taart een rendiertje en sneeuwpop.

Maar eerst aan de slag met kneden van het groene fondant. Zodra het soepel was kon ik het gaan uitrollen. Er werd ons voor gedaan hoe we het fondant netjes over te taart konden leggen. Best nog lastig. En daarna voorzichtig aandrukken zodat er geen ‘kreukels’  inkwamen.

Met een fondant snijder, die lijkt op een grote pizza snijder, kon je het overige fondant eraf halen. Ook hier was weer een speciaal platte spatel voor om alles nog even glad te strijken.

De basis was gelegd dus versieren maar. We waren trouwens met 8 personen en iedereen had zijn eigen idee. Natuurlijk waren ons de technieken van tevoren voor gedaan. Keuze genoeg, rollertjes met figuurtjes erin, druk figuurtjes, vormpjes, uitstekers en noem maar op. We mochten overal gebruik van maken.

Ik heb eerst een grote strik gemaakt van rood fondant voor op de taart. Ik had namelijk een klein scheurtje in de fondant gekregen en op deze manier kon ik dat stiekem even weg werken 😉 Daarna maakte ik de gekleurde cadeautjes om de taart. De vierkantjes maakte ik met uitstekers en de streepjes erop ook met een speciaal voorwerp. Maar dat was meer werk dan ik dacht. Gezien de tijd heb ik voor boven op de taart voor een uitsteekvormpje van een kerstboom gekozen. Beetjes versierd met sterretjes en als laatjes nog wat glitters. En klaar was de taart!

Het was in ieder geval een ontzettend gezellige avond. En leuk om te doen. We hadden 2,5uur de tijd, maar voor je het weet is deze tijd alweer voorbij. Daarbij was het meteen leuk om het samen met een vriendin te doen. Tijd voor mezelf, tijd voor vriendschap.

Heb jij al eens een taart workshop gevolgd of misschien zelf aan de slag gegaan met fondant?

 

Comments are closed.