In de kerstvakantie hebben we minder gedaan dan de planning was. Ik dacht wat leuke uitjes te maken met de kinderen, maar dit bleef bij één. Mede door de feestdagen, kinderfeestjes van dochterlief en familie bezoekjes. Geen probleem, want we speelden thuis geregeld een leuk spelletje.

Plopsaland

Al een hele poos geleden waren we bij center parcs de Huttenheugte. Bij dit park ligt plopsaland. Hier brachten we een bezoekje aan en mochten de kinderen samen iets kleins uitzoeken. Ze kozen voor het spel wortel weg en het kostte 9,95. Voor een spel een prima prijs. Daarbij vind ik spelletjes altijd wel bruikbaar. Ik weet niet of het destijds een aanbieding was, aangezien bij bol.com de prijs wat hoger ligt.

Jonge kind

Een spel gericht op het jong kind. Onze 3 jarige (inmiddels bijna 4 jarige) vindt het spel leuk en snapte het ook meteen. Grote zus van 6 jaar vindt het spelletje ook nog leuk. Een spel dat niet al te lang duurt, maar wel leuk is.

Het spel wordt gespeeld met een kleuren dobbelsteen, op deze manier leren de jongere kinderen meteen de kleuren.

Doel: Kabouter Plop en zijn vrienden willen de worteltjes uit hun moestuin oogsten! Maar wat is dat? De konijntjes hebben geknaagd aan de worteltjes! Help jij de kabouters om de hele worteltjes te vinden?

Er zijn vier verschillende kleuren pionnen, deze bestaan uit kabouter Plop. Je gooit met de dobbelsteen en gaat naar de kleur die je gegooid hebt. Je neemt het worteltje uit de grond. Dit kan een hele wortel zijn, maar ook een aangeknaagde wortel. Het spel is afgelopen wanneer de eerste kabouter plop bij het wortel kistje is. De bedoeling is dat je op het einde van het spel de meeste hele worteltjes hebt.

Wanneer je op een vakje komt waar geen wortel meer in de grond zit, moet je een wortel van jezelf terug poten. Natuurlijk kies je dan eerst voor een aangeknaagde wortel.

De worteltjes gaan in het begin van lastig in en uit het gleufje. Voor jongere kinderen lastig. Maar na een keer of 3 spelen wordt het soepel en gaan de worteltjes er gemakkelijk in en uit.

Een spel zonder moeilijke regels, duurt niet al te lang en gezellig om met het jonge kind te spelen.

Comments are closed.