Wat hebben we de laatste weken mooi weer gehad. En ook vandaag is het weer een prachtige dag. Hier genieten we toch allemaal van. Zo houden we de laatste 5 schoolweken wel vol tot aan de zomervakantie.

Wij hebben twee kinderen die graag buiten spelen met mooi weer. Maar wat doen wij met warm weer?

 

Zwembadje
Ik denk dat bijna heel Nederland met mooi weer wel een zwembadje in de tuin heeft staan. Kleine, grote of extra grote. Wij hebben zelf een klein badje dat we vlug voor 1 dag kunnen opzetten en een badje dat net iets groter is voor meer warme dagen achter elkaar. De kinderen genieten ervan. In en uit het badje. Elkaar nat spetteren en met speeltjes in de het badje.

 

Octopus
Deze octopus hebben we nog niet lang in huis, maar het is nu al een succes. Met warme dagen hoeven we dus niet meteen een badje op te zetten, maar kunnen we ook deze octopus aansluiten aan de tuinslag. Hoe harder het water staat, hoe meer de armen rond slingeren. Het zorgt voor verkoeling en plezier.

 

 

Waterballonnen
Mama of papa mogen ze vullen en de kinderen spelen er mee. Ze gooien er mee in de lucht of op elkaar.

Tegenwoordig heb je handige pompen bij o.a. zeeman en Action te koop voor een paar euro. Vaak gaan ze maar 1 seizoen mee, maar dat is niet erg gezien de prijs.

 

Watertafel
Een watertafel hadden we vorige zomer. Eentje met bootjes, slootjes en waterspeeltjes erbij. Helaas heeft de tafel de hele winter buiten gestaan en was deze niet meer te gebruiken. Of we een nieuwe gaan halen deze zomer, ik weet het nog niet. Ik zou dan graag een maatje groter willen. Maar leuk is een watertafel in ieder geval wel met warm weer.

 

Koken met water
En als laatste vinden onze kinderen het met warm weer heerlijk om met water te spelen. Dit doen ze dan met de keukenspulletje. Potjes en pannetjes vullen met water. Ze kunnen zich zo een hele tijd vermaken. Liefst nog wat zand erbij voor moddersoep.

 

Wij zullen ons met warm weer dus niet vervelen buiten. Tussendoor zoeken we natuurlijk ook even verkoeling in de schaduw of binnen, maar met water kun je je in ieder geval heerlijk vermaken!

 

Wat doen jullie met warm weer buiten?

 

Comments are closed.