Bij het kruidvat vind je geregeld leuke spelletjes. Vaak ook nog eens voor een mooie prijs, goedkoper dan de prijs in de meeste winkels of websites. Zo kreeg onze dame met Kerstmis een nieuw spelletje. Waar ben je? Ik had er zelf nog niet eerder over gehoord. Wel het spel Wie is het? kende ik. Waar ben je? komt van het kruidvat af en is van jumbo spellen.

Het spel

Het spel is voor 2 spelers en voor de leeftijd vanaf 5 jaar. Het spel kun je overal spelen. Niet alleen thuis, maar ook onderweg of handig om mee te nemen op vakantie. Het is namelijk een klein spel dat bestaat uit twee doosjes.

Het spel bestaat dus uit 2 doosjes. In de kleuren rood en blauw. Misschien ken je zeeslag van vroeger nog wel? Ik vond het daar op lijken. Twee doosjes, poppetjes, en een vak voor je eigen poppetjes en een vak van je tegenstander.

Doel van het spel

Het doel van het spel is de poppetjes van je tegenstander te vinden. Deze poppetjes zijn verstopt ergens in huis. Je kan zelf bepalen met hoeveel poppetjes je het spel speelt. Met onze dame van 5 jaar speel ik met 3 poppetjes. Dit is voor haar nog voldoende. Maar je kan ook met 4, 5 of 6 poppetjes spelen. De poppetjes geef je een plek in huis. De tegenstander gaat d.m.v. vragen stellen raden waar de poppetjes in huis staan.

Je kan vragen stellen zoals: is er op de bovenverdieping een huisdier? Zijn er kinderen in de badkamer? Is opa op het toilet? Wanneer je iemand gevonden hebt kun je dit op je eigen speelbordje aangeven. Daarom doet het spel me ook aan zeeslag denken. Wanneer je alle poppetjes als eerste gevonden hebt ben je de winnaar van het spel.

Wat vinden wij ervan?

Onze 5 jarige dame vindt het spelletje leuk. Het is een denkspelletje en tevens een praatspel. Je moet nadenken over welke vragen je stelt. Voor onze dame meteen leerzaam, ze praat zachtjes en op deze manier leert ze duidelijk en hard praten. Anders hoort de tegenstand (ik in dit geval) haar niet. Zelf vind ik het spelletje ook leuk. Zeker omdat ik merk dat onze dame er steeds beter in wordt. Ze heeft door welke vragen ze het beste kan stellen en welke tactiek (bijvoorbeeld kamer voor kamer) kan toepassen. En wat helemaal prettig is, het spelletje is handig om mee te nemen.

 

 

Comments are closed.