In het zuiden en midden van het land is inmiddels de vakantie bezig. Het noorden van het land moet nog heel even wachten. Maar ik deel vandaag wat leuke ideetjes die je tijdens je vakantie met je kinderen kan doen. Dus mocht je je vervelen op een dag, kijk dan snel naar deze ideetjes.

Verf meppen

Een activiteit die het beste buiten kan. Maar ook prima onder een afdak of in een garage. Binnen in huis is echter geen goed plan, aangezien er nogal wat verf kan rond vliegen. Je neemt een wit laken of doek en dit hang je op. Je vult bakjes met verf en neemt een vliegenmepper. Met de vliegenmepper goed door de verf heen wrijven en meppen maar tegen het witte doek.

Waterspellen

Spelen met water doet het altijd goed bij kinderen. Ik deelde vorig jaar met jullie al 5 tips om met water te doen. Ook dit jaar valt de octopus nog steeds bij de kinderen in de smaak.

Tent/hut bouwen

Iets dat onze kinderen geweldig vinden is spelen in een tent of hut. Wij hebben bijvoorbeeld een tipi tent in huis waar geregeld mee gespeeld wordt. Dit kan binnen en buiten. Dekens en kussens erbij en de kinderen vermaken zich wel voor een hele tijd. Geef ze tussendoor wat te drinken met wat lekkers en ze spelen er nog veel langer mee.

Creatief bezig zijn

Tijdens vakanties, vooral met minder goed weer, is knutselen met je kind(eren) een leuke bezigheid. Je hebt dan genoeg tijd dus kan heerlijk aan de slag. Zelf kaarsen maken is bijvoorbeeld een leuk idee. Ook leuk om te maken, van bijvoorbeeld je eenzame, losse sokken in huis is een octosok. Meteen leuk om daarna mee te spelen.

Met het jonge kind kun je ook ijsjes knutselen. Valt altijd goed in de smaak.

Uitjes

Dan zijn er natuurlijk ook nog een heleboel uitjes die je kan ondernemen. Denk maar eens aan de kinderboerderij, binnen- of buiten speeltuin, bioscoop bezoekje, pretpark, dierentuin, zwembad, strandje of een museum. Zo gingen wij onlangs naar museum ‘t Locht. Ook tijdens de zomervakantie is hier van alles te ondernemen.

 

Comments are closed.