En vandaag deel ik weer een spelletje dat ik samen met dochterlief speel. Vorige keer deelde ik een bordspel en vandaag een kaartspel. Het spel heet Uno Junior.

 

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en je kan het spelen met 2 tot 4 spelers. Wij hebben Uno Junior met het thema Pooh beer. Het maakt de kaarten net wat vrolijker en ze zijn van extra groot formaat. Voor kleine kinderhanden is dit wel prettig.

 

Doel van het spel

 

Uno is een kaartspel met de cijfers 1 t/m 7 op de kaartjes. Zo leren de kinderen meteen de cijfers. Het doel van het spel is als eerste je kaarten kwijt te raken die je in je hand hebt.

Je hebt bij het opleggen, drie mogelijkheden.

 

    • Een kaart in dezelfde kleur opleggen dan de kaart op de stapel

 

    • Een kaart met hetzelfde cijfer opleggen dan de kaart op de stapel

 

    • Een kleuren toverkaart. Deze kaart mag je ten alle rijden opleggen en zelf een kleur bepalen

 

Dan is er ook een pestkaart in het spel. Deze kaart is er in alle 4 de kleuren. Het spel heeft namelijk kaarten in 4 kleuren. Wanneer je deze kaart oplegt, moet de speler na jou 2 kaarten rapen.

 

 

Onze mening

 

Het is een eenvoudig spel om te leren waarbij ze meteen kennis maken met de cijfers. Dochterlief heeft het ook al een keer met een vriendinnetje gespeeld. Ik lette wel een beetje op, maar het spelletje kunnen ze ook prima alleen spelen.

Het is ook een spel dat over het algemeen niet te lang duurt, ideaal dus. En natuurlijk is een kaartspel ook altijd makkelijk mee te nemen, leuk voor op vakantie of een weekendje weg.

 

Voor de oudere kinderen is er ook Uno. Deze variant heeft wat meer uitbreiding. De kinderen op mijn werk in het onderwijs, bovenbouw leerlingen, spelen het spel graag.

 

 

Comments are closed.