Dochterlief en ik spelen geregeld samen een spelletje. Ik vind een spelletje spelen of knutselen met mijn kinderen leuker dan mee spelen met bijvoorbeeld de duplo of de autootjes. Natuurlijk doe ik dat ook wel eens, maar een spelletje spelen vind ik gezelliger.

Ik heb al een aantal spelletjes met jullie gedeeld die wij hier in huis spelen:

 

 

 

 

 

Onze kleine man speelt nog weinig spelletjes. De spelletjes die ik samen met hem speel zijn voornamelijk de kleuren en vormen spellen. En af en toe memory. Maar ook hij vindt dit steeds leuker te vinden.

 

Dochterlief en ik spelen dus samen spelletjes. En ook vandaag deel ik weer wat spelletjes die wij samen spelen. Dit keer deel ik er twee met jullie.

 

                                         Kikker Kwartet

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Kwartet is eigenlijk niet de juiste benaming. Bij de kikker versie hoef je namelijk maar 3 kaartjes te verzamelen om een “kwartet te vormen”.

Maar verder is het gewoon zoals je kwartet ook speelt. Voor dochterlief hebben we een handige kaarthouder. Deze kocht ik ooit eens online. De kikker kaarten hebben namelijk een groter formaat. Ook dit vind ik erg prettig voor kinderen.

Het kikker kwartet is duidelijk, leuke plaatjes en stevige kaartjes.

Halli Galli Junior

 

De meeste mensen kennen deze versie wel voor oudere kinderen / volwassen. Kaarten en een belletje in het midden. Het gaat hierbij om het fruit op de kaarten.

Halli Galli Junior is voor kinderen van 4 tot ongeveer 10 jaar. De kaarten bestaan uit clowntjes. Wanneer er twee dezelfde (lachende) clowntjes worden omgedraaid moet je zo snel mogelijk op het belletje drukken. Ben je al eerste? Dan krijg jij alle kaartjes die op dat moment op tafel liggen.

Je mag dus alleen drukken bij lachende clowntjes. Huilende clowntjes tellen niet.

 

Twee spelletjes die zeker leuk zijn voor 6 jarige kinderen, zoals de leeftijd van onze dochter.

 

Heb jij nog leuke spelletjes tips voor ons?

 

Comments are closed.