Voor de decembermaand is het altijd leuk om een gezelschapsspel te geven. Of dit nu met Sinterklaas of Kerstmis is, voor kinderen of volwassen, het is en blijft een leuk cadeau.

Samen met de kinderen spelen we hier in huis dan ook geregeld spelletjes. En ook voor Sinterklaas krijgen zij een spel cadeau.

Kinderspellen

Ik heb al geregeld met jullie een spel gedeeld op mijn blog. Spelletjes die wij graag spelen in huis. Het gaat dan om kinderspellen. Aangezien wij een 3- en 6 jarige in huis hebben. Vandaag blik ik terug met jullie naar de spelletjes die ik al eerder deelde met jullie.

Nijntje speelt tikkertje. Deze is nog steeds favoriet van onze kleine man. Een eenvoudig spel met een groot speelveld, grote poppetjes en grote dobbelsteen.

Onze dochter vindt het spel buurman en buurman leuk. Een bordspel waarbij je al logisch moet nadenken. Je moet immers zorgen dat je de kluskaarten bij elkaar gespeeld krijgt d.m.v. de juiste symbolen op de dobbelstenen.

Een spel dat beide kinderen graag spelen is kroko loko. Wie krijgt de langste krokodil? Deze kun je krijgen door goed te onthouden. Je moet op zoek naar water, lucht en land dieren.

Een ander spel, dat wij al langer hebben, maar nog steeds gespeeld wordt is foto safari. Een bordspel waarbij je je eigen diersoort moet verzamelen in een fotolijstje. Dit kan op verschillende manieren.

En dan een kaartspel dat vast en zeker heel veel mensen kennen. Uno, wij hebben de junior versie. Deze kaarten zijn net iets groter en bevatten minder cijfers. Ideaal voor de jongere kinderen. Ze zijn bezig met cijfers en kleur.

Kwartet is en blijft ook altijd leuk. Voor kinderen en als volwassen ook leuk om mee te spelen. Kikker spelen wij dus geregeld. Het zijn fijn grote kaarten. Ideaal voor de kleine handjes. En anders zijn deze handige houten kaarthouders de uitvinding.

Volwassen spellen:

Ook vriendlief en ik spelen wel eens een spelletje. Dit is voornamelijk tijdens vakanties of weekendjes weg. Thuis spelen wij eigenlijk nooit met zijn tweeën een spel. Alleen samen met de kinderen.

Wat we dan spelen? Rummikub. Een “burgerlijk” spel zoals ik het altijd noem. Maar het is en blijft nu eenmaal leuk. Er is ook een junior versie van. Deze heb ik eens gekregen van een nichtje. Dus wie weet kan ik het spel binnenkort met onze 6 (bijna 7) jarige spelen.

Een ander leuk spel voor volwassen is triominos. Ik had destijds ontzettend geluk dat ik dit spel mocht uitproberen. Het spel wordt nog steeds gebruikt (tijdens vakanties).

Welk spel krijgen de kinderen dit jaar?

Eerlijk gezegd vond ik het best lastig. Er zijn eigenlijk gewoon teveel leuke spellen. En toch is het ene spel nog te moeilijk of juist te makkelijk. Sommige spellen zijn te uitgebreid (wij spelen graag eenvoudige spellen). En daarbij vind ik sommige spellen ook best prijzig.

Ik vond een leuk spel voor dochterlief. Ik had geluk dat ik dit spel via een kennis mocht overnemen. Het spel is nog netjes en compleet dus het kon prima. Dochterlief krijgt het spel Rolit Junior.

Voor onze bijna 4 jarige ben ik nog op zoek naar een spel. Een jongensspel. Tips zijn dus welkom.

Ik heb gelukkig nog ruim 1,5 week de tijd voor het pakjes avond is. Voor die tijd zal ik vast en zeker een spel gevonden hebben.

Hebben jullie nog spelletjes tips voor mij?

 

Comments are closed.