De decembermaand is in aankomst. En dan wordt er weer druk gezocht naar cadeautjes. Zelf geven wij de kinderen altijd een spel cadeau waar ze samen iets aan hebben en het is ook gewoon leuk om te geven en krijgen. De afgelopen jaren deelde ik al een aantal leuke, favoriete, spelletjes van ons. Vandaag zet ik deze nog eens op een rijtje. En de komende maand ga ik nieuwe speltips met jullie delen. Er staan immers nog genoeg spellen bij ons in de kast, maar ook nog op ons verlanglijstje….

 

Spelletjes tijd

 

In de herfst en winter maanden kiezen wij sneller een spelletje. Het weer is dan immers minder goed en dus gezellig om in huis een spelletje te spelen. Onze kinderen zijn 5 en 8 jaar en met deze leeftijd heb je een ruime keuze. Daarom komen er deze decembermaand ook wat grotere spellen aan. We spelen nu nog geregeld een makkelijke spel gezien hun leeftijd, maar het blijft leuk!

In de zomermaanden, vooral op de camping, spelen we ook vaak een spelletje. Dit zijn dan vooral kaartspellen of spellen die wat kleiner zijn.

 

Onze speltips

 

    • Uno. We spelen eigenlijk nog altijd de junior versie. Voor onze 5 jarige is deze versie namelijk erg leuk. Maar in de kast ligt ook de normale uno. Deze is voor onze dochter prettig om te spelen. Uno is een kaartspel met cijfers en kleuren. Bij de meeste mensen wel bekend. Je kunt het hier kopen.

 

    • Vorig jaar bracht Sinterklaas bij oma twee kleinere spellen. Spellen die heel handig zijn om mee te nemen naar de camping en tijdens een vakantie. Namelijk familiepoen en Animal partij. Familie poen is een kaartspel dat wel iets weg heeft van uno, met cijfers en kleuren. Hierbij heb je ook nog muntjes en moet je elkaar betalen. Animal party is een kaartspel met dobbelstenen. Meer weten, lees dan even hier.

 

    • Halli Galli Junior. Een spel dat onze zoon vooral leuk vindt. En snel is hij! Dit spel gaat erom dat je twee dezelfde clowntjes omdraait. Alleen de vrolijke clowntjes. Dus de sip kijkend zijn instinkers. Zijn er twee dezelfde? Dan druk je zo snel mogelijk op het belletje. Een eenvoudige versie, maar zeker de moeite waard. Je koopt het hier.

 

    • Buurman en Buurman bordspel. Wederom een spel met dobbelen. Je moet d.m.v. dobbelen de kluskaartjes bij elkaar zien te spelen. Elke kluskaart heeft een bepaalde waarde. Wie als eerst zijn huis vol heeft en de meeste punten is de winnaar. Dit spel is de afgelopen tijd wat minder gespeeld, maar vergeten wordt het zeker niet in de kast. Je koopt het hier.

 

    • En als laatste deel ik met jullie Photo Safari. Een spel dat we al erg lang hebben, maar geregeld gespeeld wordt. Het gaat erom wie als eerste zijn fotolijstje met een bepaald jungle dier gevuld heeft. Deze fotokaartjes kun je krijgen door kaartje keer of d.m.v. een foto maken. Het is hier te koop.

 

Nog meer spel blogs…

 

Ik heb nog meer blog artikelen over spelletjes. Deze kun je gemakkelijk terug vinden onder de categorie Kids- tips, ideetjes enz. Maar voor meer leuke speltips, houd mijn blog in de gaten!

 

 

Comments are closed.