Pim Pam Pet is een bekend spel. De meesten mensen kennen het spel door het draaiende schijfje met letters. Onze dochter kreeg in december op school als cadeautje het spel Pim Pam Pet, maar niet zoals ik het kende.

Het kaartspel

Dochterlief kwam thuis met Pim Pam Pet. Wat een leuk cadeautje dacht ik. Ik keek nog eens goed en zag dat het een kaartspel was. Voor mij nieuw, ik had nog niet eerder deze versie van het spel gezien. Het kaartspel is vanaf 8 jaar dus nog wat moeilijk voor een (toen) bijna 7 jarige. Maar toch spelen wij dit spelletje al, op onze eigen manier.

Doel van het spel

Een leuk nieuw spel met een verrassende twist! Een spannend Pim Pam Pet kaartspel met een extra uitdaging. De woorden moeten niet altijd beginnen met een bepaalde letter. Soms moet het woord juist met die letter eindigen of soms mag die letter er helemaal niet in voorkomen.

Er zijn ook kaarten met categorieën. Je kan dus telkens zelf een categorie / vraag kiezen. Vervolgens draai je een kaart om en kijkt naar de letter en kleur kaart.

Heb je als 1e het antwoord gegeven en is het goed, is de kaart voor jou.

Het is een handig en leuk spel om bijvoorbeeld mee op vakantie te nemen. Je kan het met meerdere personen spelen en ook met kinderen die al kunnen lezen/schrijven vanaf 6 jaar.

Hoe spelen wij het spelletje?

Onze dochter zit dus in groep 3. Toen ze het spelletje kreeg nog 6 jaar, inmiddels is ze 7.

De categorieën zijn voor haar nog moeilijk. Ik kies dus de eenvoudigste eruit. Vervolgens draaien we een kaart om en kijken wat de bedoeling is.

Begin-  en eindletters weet ze prima. Ook wanneer een letter in het midden van het woord moet zitten. Op deze manier is ze dus ook nog eens leerzaam bezig.

En ja, wanneer ik samen met haar het spelletje speel, geef ik haar wel de tijd om te te kunnen nadenken. Ze is in ieder geval heel trots wanneer het haar lukt op een goed antwoord te geven.

Kende jij het Pim Pam Pet Kaartspel al?

 

Comments are closed.