In de vorige blog liet ik jullie weten welk boek ik kocht voor de kinderen. De kinderboekenweek is inmiddels afgelopen, maar toch deel ik nog even een lijstje van leuke boeken van onze dochter op dit moment. Ze zit in groep 6 en leest ook op dit niveau, M6/E6. Een boek is ook altijd leuk om cadeau te geven, voor een verjaardag of de decembermaand, dus wie weet staat er iets leuks tussen…

 

Meiden boeken

 

Onze dochter, 9 jaar, leest vooral graag de echte meiden boeken. Over vriendschap, dansen, dieren of liefde. Ik herken het wel, ik las deze boeken vroeger ook graag. Zo heb ik zelf de serie van balletclub de Zwaantjes gelezen. En ook dochterlief heeft de hele serie gelezen. Ze blijven nu eenmaal leuk om te lezen.

 

Haar “favoriete” boeken op dit moment:

 

    • De waanzinnige boomhut van…. verdiepingen. Hiervan is inmiddels een hele serie verschenen. Het begon met 13 verdiepingen en inmiddels zijn we al bij 117 verdiepingen, deel 9. Zo ver is ze nog niet met lezen, maar ze vindt ze geweldig. Het zijn dikke boeken, maar het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen! Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien!

 

    • De boeken over Isa Bella. Ze zijn geschreven door Poppy Harper. Er zijn drie boeken uitgebracht en allemaal even leuk. Ze leest mij in de avond vaak voor, jaja hardop lezen is goed, dus ik heb mogen genieten van deze grappige serie over Isa Bella.

 

    • Heksje Lilly. Ook van dit boek is een hele serie. Je hebt ze ook op verschillende lees niveaus, zoals E4 en M5. Ze blijft ze leuk vinden. Een boek vol avontuur over Heksje Lilly en haar broertje.

 

    • Dan een schrijfster die ook in de smaak valt, Tosca Menten. Ze schrijft onder andere de boeken van Dummie de Mummie. Ook hiervan zijn al meerdere boeken verschenen. Tosca Menten is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland

 

    • En nog een schrijfster, Carry Slee. Vooral bij mama (ik dus) valt dit in de smaak. Ik blijf het stuk voor stuk mooie boeken vinden. Juf Braaksel, de boeken, zijn leuk. Ook om als juf voor te lezen! Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en alles verandert

 

Jongens boeken

 

Onze jongste is gestart in groep 3, maar heeft nog geen favoriete boeken. Hij leest Start / M3 niveau en dit zijn vooral nog de standaard boekjes. Hiermee bedoel ik dus de korte verhaaltjes over alledaagse zaken als de juf, de boot, de poes etc. Prima om mee te starten. Al ben ik wel benieuwd of hij net zo graag als mij en zijn zus gaat lezen… Voorlezen vindt hij in ieder geval erg leuk.

 

Wat zijn de favoriete boeken van jouw kind(eren?

 

Comments are closed.