Onze dochter is 5 jaar en bijna 9 maanden. Een kleine dame, beetje verlegen, maar ontzettend lief. Toen ze jonger was, speelde ze weinig alleen. Ik beken, ik keek soms de minuten vooruit, zodat ze naar bed kon voor een slaapje. En ik dus even wat tijd voor mezelf had. Ze was vrij aanhankelijk, wilde altijd samen spelen. Bleef veilig in de buurt. Maar sinds ze eigenlijk naar de kleuterschool gaat is dat veranderd. Ze zit nu in groep 2, wil graag leren, heeft vriendinnetjes waar ze mee speelt, maar ze speelt tegenwoordig ook ontzettend leuk alleen.

Ze speelt leuke rollenspellen. Vaak herken ik mezelf erin, maar ook geregeld situaties van school. Zo leuk, stiekem moet ik soms lachen, zo schattig. Waar ze dan mee speelt?

Playmobil en Lego Friends. Ze wisselt het meestal af. We hebben nu niet de ruimte in huis om alles te laten staan, maar over een paar maanden in ons nieuwe huis is er een speelkamer. Daar kan ze alles opbouwen en laten staan.

Deze week was herfstvakantie. Samen met dochterlief namen we de lego Friends doos erbij. Hmm, veel losse blokjes. Niks meer opgebouwd. Samen zijn we aan de slag gegaan. Ze heeft een setje of 8 van Lego Friends. Voornamelijk de kleinere doosjes. Deze hebben we allemaal opgebouwd. Het staat ook zo leuk op tafel. Die vrolijke meiden lego.

Onze dochter vindt het ontzettend leuk speelgoed. Het is dan ook zeker aan te raden.

Op haar verlanglijstje staat nog meer Lego Friends. En wat een geluk, kruidvat had 2+1 aanbieding op dit speelgoed. Samen met oma heb ik wat doosjes gekocht. Omi (mijn schoonmoeder) had door het jaar heen al wat mooie dozen gekocht.

Dus  je kan wel raden wat ze straks krijg van Sinterklaas, onder de kerstboom en in februari voor haar verjaardag. Lego Friends. Stiekem vind ik het best leuk om dit samen met haar op te bouwen. Om vervolgens te genieten van haar spel.

We verspreiden de lego doosje wel een beetje over deze 3 gebeurtenissen, zodat er ook nog ruimte is voor ander speelgoed. Maar Lego Friends hoort zeker weten bij haar favoriete speelgoed.

Ook als ouder zijnde vind ik het leuk speelgoed. Er zitten wel veel kleine dingetjes bij dus advies leeftijd vanaf 4-5 jaar zou ik wel aanraden. Onze dochter heeft er in ieder geval ontzettend veel speelplezier van!

Comments are closed.