Ik ben dol op tijdschriften. Vroeger heb ik dan ook een abonnement gehad op verschillende bladen. De laatste jaren ook nog wel, maar dan maakte ik meestal gebruik van bladcadeau of een proef abonnement. Want eerlijk is eerlijk, tijdschriften zijn niet altijd goedkoop. Maar ze zijn nu eenmaal wel leuk om te lezen. Ook de kinderen hier in huis vinden een tijdschrift leuk. En ja hoor, kindertijdschriften zijn er zeker te vinden!

Groep 3/4 – Okki

Onze dochter zat afgelopen jaar in groep 4. Ik heb voor haar toen een Okki abonnement genomen. Dit was voor een fijn prijsje een heel jaar lang. Met Okki kan je kind zelfstandig aan de slag met leuke puzzels, moppen, weetjes over dieren en de wereld, knutsel- en tekenopdrachten en leesverhalen. Je kind oefent op een leuke manier lezen, schrijven en rekenen. Okki wordt in samenwerking met leerkrachten ontwikkeld en sluit daarom goed op het niveau van groep 3 en groep 4 aan.

Onze dochter vond het blad ontzettend leuk. En geregeld neemt ze nog even een kijkje in haar “oude” Okki’s. Nu ze in groep 5 zit, hebben we het abonnement opgezegd. Voor deze leeftijd is het toch minder leuk en wordt het wat makkelijk.

Ik vind persoonlijk dat ze veel geleerd heeft van dit tijdschrift. En een ideaal blad om tijdens een lange autorit mee te nemen of voor tijdens een vakantie.

Groep 1/2 – Bobo

Onze jongste zit nu in groep 2. Afgelopen jaar kocht ik wel eens een losse bobo voor hem. Hier betaalde ik dan 4,25 voor. Best een flinke prijs, maar ik vond het ‘t waard. Hij genoot om samen met mij in zijn Bobo te werken. De bobo is speciaal voor kinderen van groep 1 en 2. Bobo staat boordevol knutselopdrachten, schrijfoefeningen, leuke verhaaltjes en opdrachten om letters te oefenen. De puzzels nodigen ontzettend uit en zo bereidt Bobo de kinderen voor op de overstap van de kleuters naar groep 3.

Wel merkte ik dat hij nog niet altijd interesse had in de taal (letter) spelletjes. Maar nu hij in groep 2 zit is dit helemaal anders. Daarom besloot ik een abonnement te nemen. Er is namelijk een hele fijne aanbieding. De bobo verschijnt 12x per jaar. En er is nu een aanbieding dat je 29,95 betaalt voor deze 12x. Je bespaart dus 21,05. Dat vind ik nog al wat. En aangezien ik de bobo toch al geregeld los kocht en de 5 jarige in huis het erg leuk vindt, besloot ik hem een abonnement te geven.

Grote zus heeft vorig jaar immers ook een abonnement gehad. Voor haar heb ik dit jaar niks gekozen. Voor haar leeftijd, 8 jaar, is er Wild van Freek. Maar vooral gericht op dieren. Iets dat ze niet altijd leuk vindt. Een jaartje wachten en dan kan ze misschien lid worden van de Tina.

Als juf zijnde, vind ik tijdschriften als Bobo en Okki gewoon leerzaam en leuk!

 

Comments are closed.