Ga je een nieuwe veranda plaatsen in je tuin? Dan kun je tegenwoordig flink verdwijnen in het aanbod. Voor iedere tuin en elke smaak is er wel een type veranda verkrijgbaar. De een wil een moderne look en de ander juist een natuurlijke uitstraling. Desalniettemin is het belangrijk dat je een veranda kiest die bij je tuin en wensen past. Hoe je dat doet, leggen we je in dit artikel uit. Laat je inspireren!

  1. Het formaat van de nieuwe veranda bepalen

Je weet wat ze zeggen: meten is weten. Het belangrijkste om mee te beginnen is dan ook het formaat van de nieuwe veranda te bepalen voordat je op onderzoek uitgaat. Een veranda kopen begint bij het bepalen van het geschikte formaat in jouw tuin. Wil je er met het hele gezin kunnen zitten, of is met z’n tweeën al genoeg? Het formaat moet uiteraard passen bij de beschikbare ruimte in je tuin. Je wilt voorkomen dat de veranda een groot deel van je tuin in beslag neemt

  1. De functie van de veranda bepalen

Natuurlijk is de veranda er zodat je er kan zitten, maar het is ook belangrijk om te kijken wat de andere functies zijn. Wil je er bijvoorbeeld een eettafel kwijt kunnen of alleen loungen? Moet de veranda alleen overkapt zijn of ook dicht bij de zijmuren? Komen er heaters voor winterse dagen? Bedenk wat jouw wensen en behoeftes zijn omtrent de veranda en wat de functies zijn die daarbij horen.

  1. Jouw stijl veranda kiezen

Daarnaast kun je bij het uitzoeken van een veranda voor een heel scala aan typen hout en kleuren kiezen. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijs en de uitstraling van je veranda. Wil je bijvoorbeeld steigerhout, of liever Douglashout? Daarnaast is de kleur ook belangrijk: wat past er bij jouw tuin en de rest van je interieur? Houtkleurig, wit of toch antraciet? 

Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan zeker adviseren door een professional, zoals ForaVida in Nuenen. Met een grote kennis in het vak en een breed assortiment kom je er zeker met een goede keuze uit!

Comments are closed.