Of je nu een open haard hebt, een inbouwhaard of een houtkachel die los staat, deze haarden en kachels zullen voorzien moeten worden van brandstof. Het brandstof is in dit geval hout. Er is haardhout in allerlei varianten verkrijgbaar die geschikt hiervoor is. Maar je wilt logischerwijs wel producten in huis halen die zorgen voor een hoog rendement. Hoe hoger het rendement is, hoe meer warmte er uit het hout gehaald kan worden en hoe minder er gestookt hoeft te worden. Je hebt langer warmte van minder hout. Gedroogd haardhout is, wat ons betreft, de beste optie. Waarom dat zo is, laten we je hieronder zien.

Waarom kies je voor gedroogd haardhout?

Gedroogd haardhout, ook wel bekend als ovengedroogd haardhout, is de beste brandstof voor jouw inbouwhaard, openhaard of houtkachel. Deze houtjes zijn direct te gebruiken en worden zonder ongedierte geleverd, iets wat niet van ieder soort hout gezegd kan worden. Gedroogd haardhout beschikt over de beste stookeigenschappen. Door de droging van het hout in droogkamers heeft het haardhout een vochtpercentage van minder dan 20%. Dat komt het rendement van de gedroogde haardhout ten goede. Je behaalt nu meer warmte uit het hout en de kachel of haard zal ook langer warm blijven. Hierdoor hoef je minder te stoken. 

Bovendien heeft gedroogd haardhout als voordeel dat het niet gaat knetteren. Dit is iets wat nat haardhout, oftewel haardhout met een vochtpercentage hoger dan 20%, wel kan gaan doen. Daar zit je logischerwijs niet op te wachten. Naast het continue geluid ontstaat er hierdoor ook meer rook en is er een grotere kans dat de kachelpijp vlugger vervuild kan raken. Bij gedroogd haardhout heb je dit probleem niet. Bovendien blijft de originele houtkleur behouden, is de geur aangenamer en is er sprake van een efficiënte branding. Genoeg reden om voor dit soort aanmaakhoutjes te kiezen. 

Daarom kies je voor gedroogd haardhout

Gedroogd haardhout gaat dus met diverse voordelen gepaard. Doordat je efficiënter de warmte kunt behouden en minder hoeft te stoken, bespaar je hiermee ook op kosten. Je hoeft minder vaak aanmaakhoutjes in huis te halen, want je doet langer met het hout dat je al hebt. Dat scheelt je een hoop kosten, zeker op de lange termijn. Bovendien kunnen aanmaakhoutjes in grote volumes ingekocht worden, zodat je hier voor langere tijd geen omkijken naar hebt. Gedroogd haardhout is verkrijgbaar bij meerdere leveranciers en kan gemakkelijk online besteld worden.

Comments are closed.