Zondagavond kijk ik graag naar VT wonen. Ideeën op doen of  gewoon kijken hoe ze met kleur en accessoires, een huis kunnen veranderen. Vriendlief kijkt meestal met een schuin oog mee. Net zoals afgelopen zondag….

 

Wij wonen nu bijna 8 maanden in ons nieuwe huis. En wat is dat heerlijk. Hier en daar heb ik al wat meer sfeer aangebracht. Maar ik wilde meer. Meer kleur, meer warmte…

En telkens als ik dan naar vt wonen kijk, denk ik “meer kleur, gewoon doen”.

Vaak denk je van tevoren hoe kunnen ze nu die kleur nemen, maar het eindresultaat is meestal prachtig. Soms iets te druk, maar over het algemeen mooi passend bij elkaar.

 

Okergeel

Zondagavond was weer zo’n avond dat ik ging nadenken. Wat wil ik nu? Inmiddels is okergeel een kleur in huis die terug komt. twee stoelen in deze kleur staan bij de grote eettafel, kaarsen, een fleece deken op de bank en een krukje dat voorzien is van een okergeel ” gehaakt mutsje”.

Ik stelde dus aan vriendlief voor om de muur ook een kleur te geven. Bij VT wonen kan dat toch ook? Dus waarom bij ons in huis niet. Is het niet mooi hebben we het zo weer gewit.

We hebben een grote ruimte met alle muren spierwit. Dus een kleur op de korte muur achter de tv kan best.

Vriendlief en ik voerde een gesprek onder het programma door. Daarna ben ik weer rustig gaan verder kijken.

 

Maandag… ahhhh!!!

 

Maandag na mijn werkdag kwam ik thuis en liep de kamer in. Ik schrok me rot!! De muur achter de tv was knal geel. Ja, zo voelde het voor mij. Echt geel. Ik schrok maar tegelijk begon ik heel hard te lachen.

Vriendlief was naar de winkel gegaan en een pot okergele verf gekocht. En is meteen aan de slag gegaan, omdat hij maandag een vrije dag had.

 

Ik moest dus echt even wennen aan de kleur. Inmiddels is de kleur opgedroogd en nog een keer geverfd. En is de kleur een stuk minder fel. Het wordt een mooie okergele kleur. En ik denk met wat aankleding dat het erg mooi wordt.

 

Normaal gesproken doen we dit soort dingen wel in overleg. Maar vriendlief vond ons korte gesprek zondagavond voldoende om aan de slag te gaan.

Ik moet er stiekem nog steeds om lachen. De muur moet nog 1x over geverfd, dan is het pas helemaal dekkend en zien we het echte resultaat.

Is het nu echt niks? Dan wordt er toch echt weer een witte lage overheen gedaan. Maar anders zal ik zeker met jullie het eindresultaat even delen.

 

Vriendlief is dus een schat en regelt het wel, maar toch was dit even een groot schrikmoment voor mij met een grote lachbui erachteraan. Nee, kwaad worden kon ik niet…..  en echt lelijk was het nu ook weer niet.

Het komt vast helemaal goed met onze okergele muur 😉

 

Heb jij een gekleurde muur?

 

 

Comments are closed.