Kerstavond is een speciale avond binnen veel gezinnen. Het trapt de gezellige kerstperiode, inclusief de jaarwisseling, af. Het is vaak het moment dat bijna iedereen vrij is en om die reden ook het moment dat velen samenkomen om kerst te vieren en bij te praten. Kerstavond is de ideale avond om er een geweldige herinnering van te maken. Misschien heb je zin om het dit jaar anders te doen of misschien wil je weer eens wat inspiratie voor het menu. Hoe dan ook, met onderstaande tips kun jij er ook een onvergetelijke avond van maken.

Decoratie is de sfeermaker

Kerst is het epitoom van decoratie. Zeker in Nederland gaan de huishoudens vaak lekker flink decoratie inkopen. En eerlijk: er is ook eigenlijk niets leukers dan dat. Of je nou een klein budget hebt of wat meer, er is voor iedereen wel decoratie te vinden of te maken. Zo kun je zelf je kerstboom versiering maken of bijvoorbeeld de handgeschreven naamplaatjes. Misschien wil je dit jaar wel een gouden piek: het kan allemaal. Wil je de avond onvergetelijk maken, ga dan lekker los op de decoratie. Tip: houd het allemaal in dezelfde kleurencombinatie voor een samenhang in sfeer.

Thema bedenken

Wil je het een keertje anders doen? Dan kun je ook bij je kerstdiner een leuk thema bedenken. Wie zegt dat thema’s alleen voor carnaval zijn? Denk bijvoorbeeld aan The Great Gatsby of een sprookjesthema. Perfect voor de Kerstdagen!

Deel de lasten

Wie het kerstdiner op zichzelf organiseert, weet dat dit een prijzige bedoeling kan zijn. Ook de tijd die je moet steken in het bedenken, voorbereiden en koken kan een enorme klus zijn. Stel eens voor dat ieder tweetal één of twee kerst recepten meeneemt. Wedden dat het een succes wordt? 

Spellen doen

Met Kerstavond is het ontzettend gezellig om spelletjes te doen met z’n allen. Zelfs wanneer je niet zo van de spelletjes bent, kun je ook kaarten met grappige vragen bedenken die je aan een ander stelt. Zo kun je je vrienden en familie nog beter leren kennen. Lachen gegarandeerd!

Lootjes trekken

Lootjes alleen voor Sinterklaas? Nee hoor. Hoe leuk is het om met Kerst lootjes te trekken en voor een ander een gedicht te schrijven en cadeau te kopen. 

Comments are closed.