Een jaar geleden kwam AH met de moestuintjes. Wij besloten om onze eigen kleine moestuin te maken. En dat verliep niet slecht. We hadden uiteindelijk aardbeien, worteltjes en bosui. Ons druivenplantje heeft het helaas nooit gedaan. En dit jaar dan?

Ook dit jaar heeft AH weer moestuintjes. Natuurlijk erg leuk, maar wij doen nog altijd geen boodschappen bij de AH. Via mijn schoonzus kregen we een paar moestuintjes. Deze hebben dus gebruikt. Doperwten en courgette eten we niet, dus deze heb ik aan mijn andere schoonzus doorgegeven.

Er is thuis al wat voorwerk gedaan. Hier en daar vind je dus bakjes met zaadjes (groente) erin. Ik zelf doe er eerlijk gezegd weinig mee. Het is meer het werk van vriendlief en de kinderen. Ze kijken samen naar de groeiende plantjes en geven ze water.

In onze eigen achtertuin vind je dit jaar alleen nog maar de aardbeien. En ja, het druivenplantje staat er nog. Maar of deze het dit jaar wel gaat doen? Ik vermoed van niet. Maar we laten het voor de zekerheid gewoon nog even staan.

Mijn schoonmoeder woont in hetzelfde dorp en heeft een grote tuin. Zij was zo aardig een stukje grond aan ons te “geven”. En zo hebben we wederom een klein moestuintje. Dit keer met meer soorten groente erin. We hebben boontjes, worteltjes, tomaten, uien en een frambozen plantje. Via de moestuintjes van de AH hebben we nog rucola, andijvie en watermeloen. Ik ben benieuwd of alles gaat lukken. We hebben in ieder geval een mooi, klein moestuintje.

Links onze eigen aardbeien tuintje en rechts het stukje grond bij mijn schoonmoeder.

Uiteraard zal ik net zoals de vorige jaar over een tijd een update geven. En onze oogst delen met jullie.

Verzamelen jullie moestuintjes? Of net als ons een eigen tuintje?

 

Comments are closed.