Vorige maand had ik bijgehouden hoeveel geld wij aan betaalde categorieën uitgeven. Ik had een indeling gemaakt en schrok toch wel enorm van onze boodschappen uitgaven. Mijn doel was om er deze maand op te letten. En hoe dat ging? Dat lees je hier.

 

Vorige maand schrok ik enorm. Het totaal bedrag van onze boodschappen was enorm hoog. Ik kwam er toen achter dat het voornamelijk met de korte bezoekjes aan de supermarkt had te maken.

Je gaat voor 1 of 2 boodschapjes en komt met zeker 5 producten meer thuis. Al deze kleine bedragen zorgden ervoor dat het eind bedrag van de maand heel hoog was. Zo hoog, dat ik het niet eens durfden te delen met jullie.

 

Hoe ging het afgelopen maand?
Samen met vriendlief afgesproken dat we naar twee winkels boodschappen gaan doen. Het liefste 1x per week. Bij de Lidl en dan nog een andere winkel zoals Jumbo of Jan Linders.

Dit verliep eigenlijk goed. Ik maakte steeds twee boodschappenlijstjes. Daarnaast dachten we goed na over het eten van 1 week. Wat willen we graag eten, wat hebben we nog en eten we thuis of bijvoorbeeld ergens anders. Afgelopen maand hadden we namelijk Moederdag en aten we bij mijn moeder. Ook hadden we een feestje van mijn werk inclusief eten.

 

En het is gelukt. Deze maand hebben we gewoon zeker 1/3 minder aan de boodschappen uitgegeven. Ik zeg je dit is een enorm bedrag. Hiervan kunnen we andere dingen doen of het op einde van de maand extra sparen.

We hebben verder gewoon gekocht waar we zin in hadden. Dus niet bezuinigd op de boodschappen zelf, maar puur erop gelet dat we minder vaak een supermarkt in lopen.

 

Deze maand hebben we wel vaker buiten de deur geluncht en vaker avond eten gehaald. Maar tel ik dat erbij op, komt ons bedrag nog altijd lager uit.

Dus ja, hiermee gaan we door. Gewoon wat minder vaak de supermarkt in en we houden geld over 😉 Dat wil toch iedereen?

 

De andere uitgaven paar maand bleven min of meer gelijk. In ieder geval het tanken en de overige uitgaven.

De uitgaven van kleding was deze maand de helft van vorige maand. Maar dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat de kinderen vorige maand zomerschoenen kregen. En deze leuke kinderschoenen kosten ook wel wat.

 

Maar voor nu, ik ben tevreden! Ik wil nog 1 maand de uitgaven bijhouden en dan stop ik ermee. Nog 1 keer checken of we echt minder geld uitgeven aan de boodschappen.

 

Comments are closed.