De maand mei is voor werkenden mensen vaak een leuke maand. In deze maand krijgen we een extraatje. Ook wel het vakantiegeld genoemd. We hebben niet te klagen wat betreft ons inkomen, maar ik denk dat iedereen wel uitkijkt naar dit leuke extraatje. Ik ieder geval wel.

Ik zie geregeld blogberichten voorbij komen over de kinderbijslag. Mensen die bijvoorbeeld heerlijk gaan shoppen zodra dit binnen komt. Ook kom ik vaak berichten tegen met de vraag, wat doe jij met de kinderbijslag?

De antwoorden zijn variërend van meteen shoppen, het gaat op de “grote” hoop of sparen voor de kinderen.

Vakantiegeld

Mei is dus de maand van het vakantiegeld. Vriendlief werkt fulltime en ik werk 3 dagen (24uur). Beide kregen we dus afgelopen week vakantiegeld bovenop ons salaris. Samen hadden vriendlief en ik dus een mooi bedrag extra deze maand.

Maar wat doen wij met ons vakantiegeld?

Ik ben zelf altijd een voorstander van zoveel mogelijk sparen. Het geld is voor ons een extraatje en niet noodzakelijk om bepaalde rekeningen of wat dan ook te kunnen betalen.

Dus dat deed ik eigenlijk ook meteen, geld overmaken naar de spaarrekening. Ik begon met 1/3 van het geld naar de spaarrekening over te maken.

Met het overige geld betaalde ik onze vakantie. We moesten nog een bedrag betalen en met dit geld was het dus ideaal.

Ook hadden we een nieuwe partytent nodig. De onze was echt wel aan vervanging toe. We gebruiken een partytent voor schaduw in de zomer, voor bijvoorbeeld over het zwembadje. Ook nemen we de partytent altijd mee naar Zuid-Frankrijk. Wederom ideaal voor schaduw bij de caravan. De partytent kostte 159euro. Mooi dat we hiervoor het vakantiegeld kunnen gebruiken.

Zelf kocht ik nog een harde schijf van 2tb. Deze kostte 89euro. Mijn foto’s staan nu op een oude laptop. En daar moeten ze z.s.m. vanaf. Via het werk heb ik een macbook, maar persoonlijk vind ik het niet prettig daar mijn foto’s op te zetten. Dus een harde schijf was dringend nodig.

Dan komt er deze maand de afschrijving van de credit card. Deze heeft vriendlief in Amerika gebruikt. Geen groots bedrag maar wel weer mooie meegenomen om dit van het vakantiegeld te betalen.

Wat een geluk hebben wij, er is nog geld over en ook dat heb ik nog naar de spaarrekening gestort.

Toch fijn als je deze extraatjes kan kopen, zonder je gewone salaris ervoor te gebruiken. Dus ja, stiekem ben ik altijd wel blij met vakantiegeld.

Samengevat deden wij er dus mee:

    1. Grootse deel sparen (meeste naar onze eigen rekening, maar ook iets voor de kinderen)
    1. Parytent kopen
    1. Harde schijf van 2TB kopen
    1. Vakantie Amerika betalen (credit card)

Comments are closed.