Net als de knutselwerkjes is het ook weer even geleden dat ik een spelletjes tip met jullie deelde. Nu de herfst gestart is en de avonden eerder donker zijn komen de spelletjes weer tevoorschijn. En natuurlijk ook handig voor de decembermaand om wat leuke tips te delen.

Voor de kleinste

Ik deelde al meerdere spellen, veelal vanaf 5 of 6 jaar. Maar vandaag een spelletje dat al geschikt is voor een jongere leeftijd. Onze 3 jarige vindt het ontzettend leuk en het is eenvoudig te spelen.

Nijntje speelt tikkertje is al voor kinderen vanaf 3 jaar. Je hebt hier verschillende versies van. Bij bol.com heb je bijvoorbeeld een grotere set met 5 speel poppetjes en en gaat het erom wie het snelste de dieren tikt.

Nijntje speelt tikkertje

De versie die wij hebben is afkomstig van het Kruidvat. Een spel met een groot plastic speelbord, 4 poppetjes (Nijntje, Nina, Knorretje en Snuffie) en een grote zachte dobbelsteen.

Het speelbord is voorzien van plaatjes gelijk aan de speelfiguren. Het doel van het spel is als eerste aankomen in het huisje.

Je gooit met de dobbelsteen en gaat het gegooide aantal ogen vooruit.

– Kom je op een plaatje gelijk aan je speelpoppetje? Dan mag je nog een keer gooien.

– Kom je op plaatje waar al een ander speelpoppetje staat? Je tikt deze aan. Hij/zij moet dan terug naar het eerst tegen gekomen plaatje van het eigen speelpoppetje.

Voordeel: het grote speelbord, figuren en dobbelsteen

Nadeel: het speelbord is van glad plastic en schuift snel.

Een eenvoudig spelletje, maar voor de allerkleinste leuk. Ze leren samenspelen. Maar ook het aantal ogen van de dobbelsteen tellen en herkennen. En natuurlijk gaat het om de gezelligheid, maar zo leren ze ook dat je kan winnen of verliezen.

Lees ook spelletjes voor 2 jarige

 

Comments are closed.