Twee kinderen, een dochter van ruim 4,5 jaar en een kleine man van ruim 1,5 jaar. We hebben dus verschillende speelgoed in huis van poppen tot autootjes. De zolder hadden we al een opruimbeurt gegeven maar ook de speelgoedkasten zijn aan de beurt geweest. De rammelaars en draaitollen mochten nu toch wel opgeruimd worden. De kleine man speelt immers al graag met autootjes en de keuken spulletjes. Ook liep ik alle puzzels na. De prinsespuzzels uit de kast gehaald. Ik vermoed niet dat de kleine man deze gaat maken als hij een jaar of 3 is. Veel roze, grote jurken en meisjes. En puzzels  t/m 20 stukjes zijn voor onze dame nu te makkelijk. De little People heb ik gedeeltelijk opgeruimd en verkocht. De boerderij met alle diertjes en de bus doe ik nog niet weg. Maar de achtbaan, het reuzenrad en de draaimolen hebben nu een plekje bij anderen kinderen om te spelen. Er werd totaal niet meer mee gespeeld. Ik heb nog getwijfeld om het te bewaren, maar ze hebben al zoveel….

 

Waar spelen ze graag mee?

 

Het favoriete speelgoed hier in huis blijft de duplo. We hebben een kist vol. In deze kist zitten nog veel duplo blokken en autootjes van M. toen hij jong was. Verder zit er een ziekenhuis, woonhuis en brandweerauto in.

 

Keukenspulletjes. Ook hier wordt veel mee gespeeld. Zelfs de kleine man vindt het al leuk. Ook hij neemt pannetjes en roert erin. De kist zit goed gevuld met pannetjes, bestek maar ook met eten, zoals brood, groente, fruit en een pizza. De meeste spullen zijn van plastic, maar het houdt zich allemaal netjes.

 

Toet toet auto’s. Dit heeft M. voor zijn 1e verjaardag gekregen. De garage, losse baanstukken, grote brandweer en wat losse autootjes. Ook hier wordt graag mee gespeeld. Ook A. vindt dit leuk. De kist met andere autootjes wordt er ook bij gebruikt en zo hebben we dan opeens een file door de woonkamer rijden.

 

En voor A. blijft knutselen / kleuren een fijne bezigheid. Ze kan er een hele tijd mee bezig zijn. Ook op school is dit een favoriete bezigheid van haar. Net zoals het heerlijk kunnen tutten met verkleedkleren en haar poppen.

 

A. heeft ook playmobil wat ze erg leuk vindt. Hier speelt ze mee op de grote tafel, zodat de kleine man er niet aan kan. Ze heeft nu de camping, caravan en zwembad. En nog wat losse poppetjes. Als de kleine man straks groter is kan hij hier natuurlijk ook mee spelen.

 

Speelgoed genoeg dus in huis en dit is natuurlijk nog niet alles. Denk ook maar eens aan de puzzels, spelletjes en wat ander los speelgoed.

 

En dan komt de decembermaand eraan….

 

Ik hoor overal om me heen al moeders die inkopen aan het doen zijn. Natuurlijk is het slim om door het jaar heen al leuke aanbiedingen te kopen. Alleen denk ik vaak op dat moment, och het duurt nog zo lang. Maar nu komt het snel dichterbij, nog maar 2 maanden…. Ik heb dit jaar nog geen idee wat we de kinderen  cadeau gaan geven. Ik wil niet teveel verschillend speelgoed in huis hebben, ja ik weet het, we hebben al vrij veel… Ze krijgen daarbij ook zoveel. Sinterklaas komt bij bij ouders thuis en bij ons thuis. Bij mijn schoonmoeder komen met Kerst cadeautjes onder de boom. En daarbij zijn ze begin januari en begin februari alweer jarig. Het ligt allemaal dicht bij elkaar..

 

Samen met A. heb ik al een kijkje genomen in een speelgoedboekje. Ook zij heeft geen echte voorkeur voor wat ze wil hebben. Alleen nieuwe knutselspulletjes. Dat is dus prima. Die kunnen we wel op het lijstje schrijven voor de decembermaand. Maar het wordt dus nog een zoektocht….

 

Ik schreef al over kinderspelletjes. Ik denk dat ik hier dus naar op zoek ga voor A. Ook nog iets leuks van de playmobil. En verder? Ik weet het echt niet. En voor de kleine man. Misschien nog iets van de duplo of toet toet auto’s. Ik ga me er binnenkort maar eens in verdiepen.

 

Zijn jullie al bezig met de december inkopen? Of misschien leuke cadeau tips voor mij?

 

Comments are closed.