Een tijdje geleden schreef ik een blogje over mijn toekomst. Ik werk als juf in het speciaal basisonderwijs, maar er is een datum in zicht waarop het voor mij (tijdelijk) gaat stoppen.

 

Binnen het onderwijs geven ze niet snel meer een vast contract. Je mag binnen een stichting 3 jaar werken, 3 keer een jaar contract, vervolgens moet je 6 maanden weg uit diezelfde stichting. Anders moeten ze je een vast contract gaan geven. En dat willen ze liever niet. Vaak loopt het leerling aantal op scholen terug of wordt er binnen een stichting geschoven met personeel. Hierdoor is er dan geen mogelijkheid tot blijven. Dit heb ik al eens eerder mee gemaakt. En ook nu zou het weer gebeuren. Mijn datum, 30 juni, stond vast. Ik zou dan 3 jaar werkzaam zijn geweest binnen de stichting. Ik zou dus werkloos worden…

 

Vacatures

 

Ik was al druk zoekende naar vacatures. Ook aan het nadenken wat ik zou doen wanneer ik geen werk meer had. Natuurlijk recht op een ww uitkering, maar niet wat ik graag wilde. Stiekem ben je er meer mee bezig dan je zou willen. Nu heeft vriendlief een vaste baan en zouden we heus wel rondkomen. Maar ook voor mezelf. Ik ben geen thuisblijfmoeder. Ik vind mijn kinderen geweldig en houd ontzettend van ze, maar 7 dagen per week thuis zijn, dat past gewoon niet bij mij. Ik vind mijn werk als juf ontzettend leuk en de combinatie werken in het onderwijs en mijn eigen kinderen / gezin past perfect bij mij.

 

Goed nieuws

 

Vrijdag, Koningsspelen, leuke dag gehad. Einde van de dag vraagt de directeur of ik samen met een collega even wil binnenlopen in zijn kamer. Eenmaal binnen kregen we goed nieuws. Toch een vast contract! Beide waren we ontzettend blij. Een contract van FTE 0,4. Dit houdt in 2 werkdagen. Ik werk nu 3 dagen in het onderwijs en dit blijft ook zo. Mijn 3e werkdag wordt zodra meer bekend is over andere collega’s ook omgezet van een tijdelijke naar vaste werkdag. Dus eindelijk na heel wat jaren een vast contract. Wat een fijn gevoel en wat een rust. Ik ga dus met gelukkig gevoel nu twee weken vakantie vieren.

 

Ik mag achteraf niet klagen. Ik heb niet, zoals vele andere juffen en meesters, losse dagen hoeven te vervangen. Ik heb wel altijd een vaste werkplek gehad. Maar in totaal heeft het toch van augustus 2008 t/m april 2016 geduurd voor ik een vaste aanstelling ergens kreeg. En dat wordt nu dus gevierd!

 

Hoelang duurde het bij jou voor je een vast contract kreeg?

 

Comments are closed.