Ongeveer een jaar geleden schreef ik een blog met persoonlijke doelen. Ik begon hier best goed mee en blikte al snel met jullie terug hoe het ging. Inmiddels is het jaar voorbij. En eerlijk is eerlijk, ik wist niet eens meer om welke doelen het precies ging. In de loop van het jaar zijn ze verwaterd. Toch deel ik vandaag nogmaals deze doelen met jullie en blik ik terug op het afgelopen jaar.

1.Op mijn gewicht letten.

Dit is eigenlijk een doel waar ik wel bewust mee bezig ben geweest. Ik heb erop gelet dat er geen kilo’s bijkwamen. En dat is goed gegaan. Ik ben zelfs een kilootje of 2 lichter dan aan het begin van het jaar.

2.Minderen met mijn telefoon, social media.

Helaas pindakaas. Totaal niet gelukt. Ik betrap mezelf te vaak dat ik toch even kijk. Mijn telefoon zal in 2018 toch echt vaker aan de kant moeten. Gewoon even op een kast leggen, of beter in een la leggen. Misschien rustig starten met een uur per dag en zo opbouwen. Want nu heb ik mijn telefoon te vaak (onnodig) in mijn handen.

3.Wandelen weer oppakken. Meer beweging.

Dit is niet gelukt. Weinig gewandeld. De wandelingen die ik maakte waren maar kort. Wel probeer ik nog wekelijks te tennissen. In de zomermaanden gaat dit beter dan de wintermaanden, maar beweging is er in ieder geval wel.

4.Meer aandacht voor mijn blog.

Dit is een doel dat op en af gaat. De laatste maand heb ik weinig geblogd. Minder tijd  en minder inspiratie. Toch zijn er ook maanden geweest dat ik heel fanatiek was. Ik vind het in ieder geval nog steeds leuk om te doen. En zoals je al kon lezen op mijn facebook pagina, ben ik op dit moment bezig met mijn blog. Artikelen controleren, categorieën aan het aanpassen en nog wat andere zaken.

5.Ons huis echt een thuis maken.

Laatst januari zijn we verhuisd. En ik kan nu toch wel zeggen dat ons huis echt een thuis is geworden. We zijn blij met ons huis en genieten volop.

6.Om het kort samen te vatten, meer “tutten”.

Lees hier maar even terug wat ik er precies mee bedoel. Deels is het me gelukt. Deels ook niet. Vaak genoeg loop ik nog heerlijk in een joggingtrui rond of als toos make-up loos. Heerlijk vind ik dit. En ja, het past ook bij mij als persoon.

Toch koos ik eens een andere outfit voor Kerst dan voorgaande jaren. Dus onbewust heb ik toch wel aan dit doel gewerkt.

Voor 2018 geen doelen! Ja, meer willen sparen en besparen, maar dit roep ik elke maand. Verder geen doelen voor mij. Ik zie wel wat het jaar me gaat brengen. En wie weet komen er dan vanzelf doelen op mijn pad…..

Hebben jullie voornemens of doelen voor 2018?


Comments are closed.