De 6 weken zomervakantie zijn voorbij. We hebben fijne weken gehad. De eerste week bracht ik samen met de kinderen alleen door, omdat papa een weekje op JongNL kamp was. Daarna hadden we 3 weken met zijn viertjes vrij. We gingen heerlijk naar Zeeland. En de laatste 2 weken van de vakantie moest papa weer werken en rommelde ik samen met de kinderen thuis wat aan. Het was immers heerlijk weer dus het zwembadje in de tuin was activiteit nummer 1.

Nu deze weken voorbij zijn, is onze dochter gisteren gestart in groep 2. Ze had er ook echt weer zin in. De kleine man gaat wee ochtenden naar de peuterspeelzaal en ik, ja ik werk 2 dagen. Ik schreef hier al eerder over. Ik hoop nog altijd dat ik snel mijn 3e dag erbij krijg. 2 dagen vind ik persoonlijk net te weinig in het onderwijs. Zo mis je toch wel veel.

Maar voorlopig dus 2 dagen werken en 3 dagen vrij in de week. En dat is precies op de dagen dat beide kinderen op school zijn. Holimoli ik heb dus 2 keer in de week 3 uurtjes voor mezelf! Ik kan je vertellen, mijn hoofd loopt over met dingen die ik dan graag wil doen.

Ik ben dan gewoon home alone, kan even doen wat ik zelf wil. Voor deze eerste week heb ik al een lijstje klaar. Ja mensen, zo ben ik. Ik houd van lijstjes en hoop deze week alles te kunnen afstrepen.

Er staan wat algemene klusjes op, maar ook iets dat ik elke week wil gaan doen.

  • Sporten. Ik tennis 1x in de week, maar wil meer beweging. Zo heb ik me voor genomen om via youtube op de tv, te starten met zumba. Ik heb al wat leuke filmpjes gevonden.
  • De bovenverdieping is er in de vakantie bij ingeschoten dus die krijgt een grote schoonmaakbeurt.
  • De zolder. Daar liggen nog wat spullen voor de verkoop en container. Even uitzoeken. En meteen even kijken naar de najaars- winter kleding. Er ligt kleding van vriendlief en mij, maar dat ligt er bijvoorbeeld al 2 jaar. Dit mag dus echt weg nu, want dat dragen we toch niet meer.
  • De muurkast mag ook wel eens opgeruimd worden. Zo’n kast waar snel alles ingezet wordt.
  • Verder wil ik ook op deze dagen even aan mijn blog besteden.
  • En ook voor de blog van Barbara aan diy en knutsel projecten werken. Ik probeer wekelijks iets voor haar te betekenen op het creatieve gebied. Op het einde van de maand kun je op mijn eigen blog lezen wat ik allemaal gedaan heb.
  • Deze ochtenden zonder kinderen zijn ook ideaal om weer eens achter de naaimachine te kruipen.
  • En als laatste, werken aan de fotoboeken van kinderen. Ik log enorm achter!

Zoals je ziet ik ga mijn vrije uurtje wel om krijgen. En wanneer er tijd over is, gewoon lekker niks. Even een boek lezen of via Netflix een aflevering van de Gilmore Girls kijken.

Oh wat zal dat wennen zijn, in totaal 6 uurtjes per week voor mezelf, maar ook even heerlijk. Al weet ik uit ervaring van de dinsdagochtend, die ik al voor mezelf had, dat de tijd omvliegt.

Heb jij ook dagen dat je alleen bent? En wat doe je dan?


Comments are closed.