Sinds een kleine maand is onze jongste 2 jaar geworden. Dat houdt dus in dat hij naar de peuterspeelzaal mag. Wij hebben hier ook voor gekozen. Hij gaat 2 ochtenden per week. 1x op mijn vrije dag en 1x op een dag dat oma oppast en ik aan het werk ben.

 

 

Wij vinden het belangrijk dat hij contact heeft met andere kinderen en dan zonder papa en mama in de buurt. Hij speelt wel met zijn grote zus, neefjes en met de kinderen van vrienden. Maar wij zijn dan eigenlijk altijd in de buurt.

 

Daarbij leert hij op de peuterspeelzaal ook nog andere dingen. Dingen op het didactische gebied. Thuis kun je dat natuurlijk ook leren, maar ik vind dat net weer wat anders. Natuurlijk tellen we samen, puzzelen we en doen we samen bouwen en spelen. Ook dat vind ik belangrijk om te doen als moeder. Maar op de peuterspeelzaal wordt dit weer op een andere manier aangeboden.

 

Maar nu is het dus zo dat de kleine man gestart is op de peuterspeelzaal. Best vreemd, want ik heb hierdoor iedere dinsdag ochtend van 8.45 tot 11.45 geen kinderen thuis.

 

Het huis is stil en leeg. Ik wil van alles doen, maar weet eigenlijk niet precies wat. Mijn hoofd is vol. Vol met dingen die moeten gebeuren en met dingen die ik gewoon leuk vindt om te doen. Want ja, nu is er geen kleine man thuis die om me heen rent, samen wil spelen en knuffelen. Het is dus even wennen voor mij. Ook voel ik nog een beetje spanning, zal het wel gaat goed op de peuterspeelzaal? Hij heeft namelijk nog verdriet als ik weg ga. Al begrijpt hij het wel al. Zo vertelt hij in de ochtend dat hij naar school gaat, mama weg en mama weer halen. Toch is een huilend kindje achter laten niet heel prettig. Nee, ik ben geen moeder die zelf tranen heeft en weet ook wel dat het uiteindelijk gaat goed komen. Maar een klein onderbuikgevoel is er op het moment wel.

 

Ik ga me voornemen dat ik in de ochtend start met wat klusjes die gewoon moeten. Zoals zuigen en de was strijken. Ook wat stof vegen in huis. Daarna mag ik de tijd voor mezelf nemen. Boekje lezen, social media bijwerken, bank hangen, freubelen of achter de naaimachine. Gewoon waar ik zin in heb. Stiekem is dat ook best eens lekker…. In 3 uur tijd kun je namelijk best veel doen, al lijkt het kort 😉

 

Wat doe jij als je alleen thuis bent?

 

 

 

Comments are closed.