Deze week en volgende week hebben de kinderen, maar ook ik, meivakantie. Helaas zit het weer ons hier in Nederland niet mee. Toch krijgen we de dagen wel om. En om te laten zien wat ik zoal met 2 kinderen op een vakantiedag doe, heb ik een plog voor jullie gemaakt.

Dinsdag 26 april:

De dag begint rond 6.45. Dan zijn de kinderen wakker. In pyjama’s gaan we naar beneden. Ik maak voor de kinderen een boterham. Daarna neem ik zelf een ontbijtje. Een bakje Griekse yoghurt met noten cruesli en een kopje thee. Dit is geen standaard ontbijt, ik wissel het af met crackers of soms met gewoon brood.

Na het ontbijt speel ik kort met de kinderen. Dochterlief is bezig met de strijkkraaltjes. Ik zoek voor haar in het bakje de kleuren die ze nodig heeft. Daarna samen met de kleine man een wei van blokjes gemaakt voor de dieren.

De kinderen spelen verder. Ik ruim ondertussen de ontbijtspullen op. Ook geef ik de keuken een snelle schoonmaakbeurt. Alles ziet er weer fris en netjes uit. De inhoud van de keukenkastjes wil ik deze vakantie eigenlijk ook nog een schoonmaakbeurt geven. Maar dat gaat vast lukken met dit vieze weer.

We gaan samen naar boven. We frissen ons op en kleden ons aan. Ik kies voor basic. Een spijkerbroek en een trui. Warme sokken erbij, want het weer is niet al te best vandaag. Buiten ziet het er regenachtig uit en aan de bomen te zien staat er een windje. Dochterlief kiest voor dezelfde kleren dan de dag ervoor. Een jurk. De klein man komt met een joggingbroek aan lopen. Och ja, het is immers vakantie. Ik kies er zelf een net shirt bij. Klaar voor de dag.

We gaan met zijn drietjes naar de Action. Ik heb nog wat standaard benodigdheden nodig. Zoals Sanex shampoo, vaatdoekjes en plastic zakjes. Dochterlief krijg nog iets om te knutselen / kleuren. Met dit weer goed te gebruiken. En natuurlijk nog een paar andere spulletjes. Voor de kleine man vind ik niet echt iets. Hij mag daarom snoepjes uitkiezen die ze beide lusten. Na ons bezoekje bij de Action rijden we even door naar opa & oma (mijn ouders). Op dinsdag passen ze op de kinderen van mijn broer. Aangezien zij nu ook vakantie hebben, zijn ze thuis bij mijn ouders. Zo kunnen de kinderen nog even samen spelen. En uhm… er samen een rommeltje van maken. Maar ze vermaken zich prima.

Rond de middag zijn we weer thuis. Lunchtijd. De kinderen willen beide een geroosterde boterham met pasta. Ik neem zelf twee geroosterde boterhammen, met jam en kipfilet met tuinkruiden.  En nog een bakje aardbeien waar we samen wat van snoepen. Na de lunch gaat de kleine man een middagslaapje doen.

Samen met dochterlief maak ik koekjes. Daar had ze zin in. En met dit weer een prima plan. Het recept is altijd makkelijk te vinden. Dit hangt in een lijstje in de keuken. Ik kocht het kaartje bij madebyjanet in een setje van 4 foodkaarten. Het is een eenvoudig maar lekker koekjesrecept. Samen met A. alles afgemeten, ik nog even gekneed. Daarna mocht A. met de vormpjes aan de slag.

Vervolgens is het even mama tijd. A. gaat lekker spelen en ik ga heerlijk op de bank zitten met mijn laptop. Wat blogjes lezen, mijn eigen blog bijwerken en even marktplaats bekijken. Rond 14.30 is de kleine man wakker en niet veel later komt vriendlief thuis van het werk. Samen wat drinken en een eigen gebakken koekje eten.

Ik schil alvast de aardappelen en kook ze even voor. Daarna samen met A. even naar buiten. Tussen de buien door. Zij op haar fiets en ik erachteraan wandelen. M. blijft bij papa, zij gaan samen “klussen”. Verder een rustige middag waarin gespeeld wordt.

Vriendlief heeft het avondeten verder afgemaakt. Hij kookt meestal bij ons. Ik bereid het voor en hij kookt. We aten gebakken aardappeltjes, we wokte groentes (peultjes, wortel, paprika) met een eigen gemaakt sausje en een gemarineerde kipfilet. Na het avondeten nog even spelen. Daarna ben ik samen met de kleine man gaan douche. Hij vindt het heerlijk in de douche. Lekker warm water genomen, beetje stomen, omdat hij verkouden is.

Rond 19.15-19.30 kinderen naar bed en ik op de bank. Dinsdag is tennisavond van vriendlief. En hij heeft geluk met het weer, want in de avond is het droog. Een avondje op de bank dus voor mij. Joggingbroek aan, warme sloffen en een dekentje erbij. Wat freubelen met mijn gekregen happy mail van de Instaswap en wat series op televisie kijken.

Comments are closed.