Begin oktober kon je lezen dat ik voor dochterlief een aftelkalender maakte. Eigenlijk gewoon een wit a4’je met wat hokjes erop. Niks bijzonder, maar voor dochterlief wel een prettig hulpmiddel.

Inmiddels zijn we al ruim 2 maanden verder. De kalender heeft haar wel geholpen. Alleen was de kalender niet heel overzichtelijk. Ik had namelijk heel veel hokjes op een blaadje gemaakt en niet gekeken naar de maanden. Toch ook wel prettig wanneer dochterlief de maanden leert en begrijpt wanneer er een nieuwe maand start. In groep 2 zijn ze hier immers mee bezig.

 

Kalender 2017

 

Via de website AnneKoenDigitaal mocht ik een maandkalender downloaden. Ideaal voor dochterlief. Een kalender die per maand op een a4’je staat. Daarbij heeft de kalender nog wat vrolijke plaatjes erbij en is de kalender in kleur.

Het advies is om de kalender op dikker papier te printen. Wij hebben de kalender op een gewoon velletje geprint, maar hem vervolgens op een dikker gekleurd vel geplakt.

 

De kalander start in januari 2017. Samen met dochterlief hebben we dan ook januari en februari al ingevuld. Op deze kalender komt niks van papa en mama te staan. Wij hebben immers onze eigen family planner.

Deze kalender is dus echt voor onze dochter en ook een beetje voor de kleine man. Zo komen er voor haar belangrijke gebeurtenissen op te staan. Zoals 11 januari de verjaardag van haar broertje en 9 februari haar eigen verjaardag. En natuurlijk ook onze verhuizing staat erop.

Ook wanneer ze een kinderfeestje, uitje van school of dansoptreden heeft, zetten we dit op deze vrolijke kalender.

 

De kalender krijgt in ons nieuwe huis ene plekje in de speelkamer. Op ooghoogte van de kinderen. Net zoals bij de kalender die we nu hebben, kruisen we elke dag een hokje door. En fijne manier om voor de kinderen alles visueel te maken. Verder heb ik wel de kleuren die ze op school gebruikt weer laten terug komen, door een streep onder de dagen van de week te zetten.

 

Nog meer leuks.

 

Op de webpagina vind je niet alleen leuke kalenders, maar ook nog andere printables. Het fijne is dat je eenmalig betaald voor je download en je het vervolgens zo vaak kan printen als je wil.

Zo zag ik ook een leuke PawPatrol slinger. Iets wat onze kleine man erg leuk vindt. Een leuke verjaardagsslinger voor zijn verjaardag kan ik dus hier bestellen en dan zo vaak printen als ik hem nodig hebt.

 

Neem zeker eens een kijkje, want je vindt er ook veel leuke ideetjes / printables voor traktaties en feestjes.

 

Comments are closed.