De herfst is al volop bezig. Al zaten er vorige week ook nog warme dagen tussen. Deze dagen zijn vooral heerlijk om naar buiten te gaan. Het bos is immers prachtig in de herfst. Maar er zijn ook genoeg dagen dat het regent of waait. Het merendeel ben je dus binnen.

 

Binnen spelen
In de herfst kan het buiten flink waaien of regenen. Wij blijven dan liever binnen. En wat doen wij dan binnen? Dat deel ik vandaag met jullie.

 

-Knutselen

Samen met de kinderen knutselen. Ik bedenk dan een knutselwerkje passend bij het weer. Zo maakten we samen deze vrolijke parapluutjes met regendruppels.

Ook is het leuk om met strijkkralen herfst figuurtjes te maken. Deze figuren kun je bijvoorbeeld voor het raam hangen.

 

-Bakken

Dit is vooral een favoriete bezigheid van onze kleine man. Het liefste bakt hij elke week iets. Cake, wafels of cupcakes. Samen het beslag maken kan namelijk prima. Daarna even spelen, wachten tot ons baksel klaar is. En dan gezellig samen een stukje proeven met wat te drinken erbij.

 

-Spelletjes

Gezellig een spelletje spelen. De kinderen hebben nu een leeftijd van 3 en 6 en daarmee kun je al goed spelletjes spelen. Ik heb er ook al geregeld met jullie gedeeld op mijn blog.

Spelletjes die we graag spelen zijn kroko loko, en kwartet. Deze 2 kan onze 3 jarige in huis namelijk al erg goed.

Benieuwd welke spelletjes ik al deelde op mijn blog en we graag spelen? Kijk dan even bij de kinderen – tips categorie.

 

-Filmpje kijken

Dit doen we alleen wanneer het buiten echt heel vies weer is. Dan kruipen we op de bank met wat lekkers erbij.

 

Buiten spelen
-Bos

In de herfst is het bos gewoon prachtig. Dus met mooi weer is het natuurlijk lekker wandelen. Door de plassen stappen of genieten van de natuur.

Ook leuk is om bingo te spelen. Via pinterest kun je bijvoorbeeld leuke bingo kaarten vinden.

 

Wat doen jullie in de herfst?

 

Comments are closed.