Wanneer je met zijn tweetjes bent, kun je vaak gaan en staan waar je wil. Spontaan zin in een avondje uit? Trek de jassen aan en je kan gaan.
Zodra er kinderen in het leven komen wordt dit lastiger. Je kan niet spontaan met zijn tweetjes weg, want waar breng je de kinderen heen? Dit is toch iets wat je van tevoren moet afspreken, quality time met je partner.

 

Met zijn tweetjes

 

Voor een relatie is het belangrijk dat je ook af en toe iets zonder je kinderen doet. Hoe lief en leuk je kinderen ook zijn, hoe gezellig het ook is als gezin, toch is het belangrijk.

Vriendlief en ik proberen dit ook wel te doen. In ieder geval 1 keer per maand. Klinkt niet heel vaak zou je zeggen, maar wekelijks is gewoon niet haalbaar. En voor ons is dat ook niet nodig. Ik denk eerlijk gezegd voor de meeste mensen niet.

Wanneer we maar gewoon af en toe heerlijk de tijd samen hebben.

 

Wat doen wij?

 

Wanneer vriendlief en ik samen iets willen doen is het meestal even naar het thermaalbad of een hapje eten. En soms gaan we naar een musical of theater. Zo staat er vrijdag 7 april al een theaterbezoek gepland voor de grote improvisatie show. Het duurt nog even, maar wel een avondje voor ons tweetje. We zorgen dan voor een oppas. Dit kan 1 van de oma’s zijn of onze nieuwe oppas. Meestal kan 1 van die personen wel. Kunnen ze maar even oppassen wordt het een etentje, kunnen ze langere tijd oppassen, wordt het thermaalbad of iets anders.

 

Toen we nog maar 1 kindje hadden, gingen we ook wel eens een nachtje weg. Nu met 2 kinderen komt dit eigenlijk niet meer voor. Vaak vinden de oma’s het te lang om een hele dag en nacht op te passen. Ze zijn immers 60+, waarvan 1 werkende oma en ze hebben ook een eigen planning. Hierdoor lukt een nachtje weg dus niet snel. Zou het noodzaak zijn, doen ze het met alle liefde hoor. Dat weet ik zeker.

 

Wat kun je doen?

 

Ik zou best eens iets anders met zijn tweetje willen doen dan uiteten of thermaalbad. Want er is genoeg dat je met zijn tweetjes kan doen voor quality time of date night.

Samen weer eens naar de film, naar een leuke stad lunchen / winkelen, nachtje weg, naar Scheveningen (zonder kinderen) of een avondje naar een leuk concert.

 

Wat doen jullie wanneer je een dagje/ avondje alleen bent met je partner? Of nog leuke tips.

 

Comments are closed.