Zondag is een vrije dag in de week. Bij ons thuis in ieder geval wel. Deze dag besteden we dan ook meestal als gezin. Maar wat doen wij dan?

 

Weekend, zaterdag
De zaterdag is meestal een gevulde dag. Voornamelijk door onze dochter. Ze heeft om 10:00 dansles en om 13:00 JongNl. Zelf ben ik ook vrijwilliger bij deze jeugdvereniging dus help geregeld mee. Ook papa is bij deze vereniging en heeft op zaterdag wel eens een activiteit staan waarbij hij gaat helpen.

En daarnaast moet hij 1x per 5 weken op zaterdag werken. De zaterdagen zijn dus aardig gevuld. Nog te bedenken dat er boodschappen worden gedaan en in huis wat klusjes.

Onze 4 jarige hobbelt op zaterdag met ons mee.

 

Weekend, zondag
Door de drukke zaterdag houden we de zondag vrij voor ons als gezin. Vaak doen we dan gezellig iets met zijn vieren. En vandaag deel ik met jullie wat wij doen op deze zondag. We gaan er niet altijd op uit, we blijven ook wel eens gezellig thuis.

 

  • Boswandeling. Een fijne wandeling in het bos. De kinderen vinden het leuk, rennen rond, klimmen op heuvels en verzamelen takjes, eikels of wat ze ook tegen komen. Bij mooie dagen gaan we na de wandeling wel eens op een terrasje zitten. Wat drinken en een lunch erbij.

   Tegenover ons huis is een ven, je kan er fijn wandelen. Dus op zondagmiddag kan het ook wel eens zijn dat we gewoon hier een kleinere wandeling maken. In dit gebied zijn ook leuke hutten voor de kinderen.

 

  • Zwemmen. Iets dat beide kinderen ook enorm leuk vinden. Ik vind het ook belangrijk dat onze dochter blijft oefenen met zwemmen. Ze heeft nu haar A-diploma en druk bezig voor haar B-diploma. Een activiteit die gewoon gezellig is voor ons alle vier.

 

  • De binnen speeltuin. Dit is vooral voor de kinderen leuk. Ze kunnen heerlijk klimmen en klauteren. Ze zijn inmiddels op een leeftijd dat ze alles zelf doen. Vriendlief en ik zitten bij een tafeltje, kletsen samen en drinken wat. Soms neem ik een boek mee en mijn vriend zijn laptop om nog even te werken.

 

  • Film kijken. In de middag met zijn vieren op de bank. We kiezen een netflix film, nemen wat te drinken en chipjes erbij en kijken samen tv. Zeker in de herfst- en winter periode is dit heerlijk.

 

  • Borreltijd. Iets dat de kinderen erg gezellig vinden. Op zondag rond de klok van 15:00-15:30 hebben we borreltijd. We nemen allemaal wat te drinken. En dan kiezen we iets voor erbij. Zoals mini snacks, toastjes of worst met kaas. Vrienden weten ook dat we rond deze tijd borreltijd hebben dus soms komt er iemand langs.Natuurlijk zijn er nog genoeg andere dingen die je samen met je kinderen kan doen. Maar deze activiteiten doen wij in ieder geval het vaakst. In de zomer worden er ook fiets uitjes gemaakt. Bijvoorbeeld naar de ijssalon. Of af en toe een bezoekje aan 1 van de oma’s op zondag wordt ook wel eens gedaan.

   En krantjes en facebook in de gaten houden voor leuke (gratis) activiteiten in de buurt is ook zeker de moeite waard. Zo zijn er in het voorjaar de open dagen bij boerderijen of kassen. Iets waar wij met de kinderen ook altijd even gaan kijken.

    

   Wat vinden jullie leuk om als gezin te doen?

 

Comments are closed.