Gaat een vriendin of familielid van jou binnenkort bevallen en wil je graag een origineel kraamcadeau geven? Mensen vinden het vaak moeilijk om met een nieuw idee te komen en vallen vaak terug op rompertjes of baby schoenen. Nu zijn dat ook leuke cadeaus, maar als je graag iets unieks wil geven zijn dit natuurlijk geen opties. Maar wat is dan wel een origineel kraamcadeau? Wij zeggen: hydrofiele doeken of een slaapzak voor de baby!

Hydrofiele doeken: leuk, maar ook praktisch

Misschien klinkt het een beetje saai om een praktisch cadeau te geven, maar veel kersverse moeders zijn hier juist erg blij mee. Hydrofiele doeken zijn echt onmisbaar voor de verzorging van een baby, dus het is zeker een goed kraamcadeau. Vroeger werden deze doeken als uitwasbare luiers gebruikt. Vandaag de dag zetten ouders ze vaak in als handdoek, dekentje of als doek om hun baby op te verschonen. De doeken zijn zacht voor de huid en drogen makkelijk. Ze nemen namelijk vocht op en zijn vervolgens ook weer snel droog. Als nieuwe ouder kun je dus niet genoeg hydrofiele doeken hebben.

De doeken worden gemaakt van 100% katoen of bamboe, wat ze zacht maakt voor de gevoelige huid van een baby. De meest verkochte maat is 70 bij 70 centimeter, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander formaat, of misschien wel een speciale vorm. Daarnaast zijn hydrofiele doeken verkrijgbaar met allerlei leuke prints en vrolijke kleuren. Je kunt ze zelfs matchen met een outfit van het kindje!

Een slaapzak voor een baby: ultiem comfort

Dat ze nog niet kunnen praten, betekent niet dat ze niet om comfort vragen! Een slaapzak voor een baby is het meest comfortabele kraamcadeau dat je kunt geven. Het is lekker praktisch en de baby zal er een stuk minder snel uitgroeien dan bijvoorbeeld uit een rompertje of baby schoenen. Daarnaast zijn slaapzakken vaak ook te personaliseren met prints of een naam. Zo kun je er ook een mooi persoonlijk cadeau van maken, extra leuk als de ouders goede vrienden van je zijn, of familie.

Een slaapzak voor een baby ziet er niet hetzelfde uit als de slaapzakken die we gebruiken als we gaan kamperen. Een babyslaapzak heeft mouwen of gaten waar de armen doorheen kunnen. Zo sluit de slaapzak goed om het lijf van de baby en blijft hij ook altijd zitten. Het is ook veel comfortabeler voor een baby dan een deken, want die trappelen baby’s vaak van zich af in hun slaap. Een slaapzak voor een baby kun je in veel verschillende kleuren krijgen, soms ook met leuke prints.

Comments are closed.