Gisteren stond er het 3 jarige bezoek aan het consultatie bureau gepland. Van tevoren krijg je dan een blaadje met plaatjes om te oefenen i.v.m. de ogentest. En verder gewoon een korte controle.
Samen met zoonlief was ik keurig op tijd. Hij werd gemeten en gewogen. Ik moest stiekem al lachen toen ik zijn lengte en gewicht hoorde. Ik weet dat ik kaboutertjes in huis heb. Zowel onze dochter als zoon zijn  mini en dus ver onder het gemiddelde.

 

Spelletjes

 

De verpleegkundige begon met wat spelletjes. Vormpjes in een doosje stoppen, geen probleem. Met blokjes een “vrachtauto” namaken. Uhm, nee daar had meneer geen zin in. Hij maakte eerst een toren. Maakte deze week weer stuk en daarna kwam de gevraagde “vrachtauto” pas.

Nog even een rechte streep tekenen en klaar. Een streep is saai, meneer ging er zelf iets moois bij tekenen. Dus de verpleegkundige maakte een bloem met steeltje en een bloem zonder steeltje. Geen enkel probleem, meneertje tekende wel een mooi steeltje.

 

Toen kwam het brilletje. Het zogenaamde piratenbrilletje. 1 oog zichtbaar en 1 oog verstopt. Even opzetten en testen maar. Hij vertelde keurig welke plaatjes hij zag. Goed gekeurd dus voor de ogen test.  Met zijn rechter oog kwam hij het verste.

 

En toen lengte & gewicht…

 

Als laatste werd lengte en gewicht besproken. Ik heb nu eenmaal mini kinderen en dit zal ook zo blijven. Vriendlief is 173cm en ik ben 160cm. Ik verwacht dus ook geen kinderen met een lengte boven het gemiddelde.

Grote zus van 6 zal zo’n 105cm zijn… te klein dus. Kleine broer van 3 was gisteren 89 cm en 11,5 kg. Precies, klein & licht op de -2,5 lijn.

Ik heb dus ook even duidelijk gemaakt dat ik weet dat onze kinderen lieve kaboutertjes zijn. Dat ik hier weinig aan kan veranderen en een keer extra terug komen echt niet zorgt dat ze opeens wel gemiddeld zijn.

 

Daar gaf ze me gelijk in. Natuurlijk wel in de gaten houden dat ze blijven groeien. Maar ik heb 2 lieve kabouters die vrolijk zijn en lekker in hun vel zitten. Dat is voor mij, maar ook vriendlief, het belangrijkste.

 

En ja, het zijn geen grote eters. In ieder geval niet warm eten. Het zijn kleine beetjes groente, maar er komt in ieder geval iets binnen. Boterhammen en crackers zijn geen probleem. En met snoepjes weet de kleine man ook wel raad. Aanvullen met een dagravit gummie snoepje en er zijn weer wat vitaminen en mineralen binnen.

 

Het komt wel goed met die kaboutertjes. En eerlijk is eerlijk, wanneer je kindje (ver) boven het gemiddelde ligt is ook niet leuk. Ze worden dan altijd verkeerd ingeschat. Stiekem ben ik nu wel trots, ze vinden de kleine man allemaal zo schattig. Zeker met zijn praatjes die hij erbij maakt.

 

We kunnen er in ieder geval weer tegenaan totdat hij 3 jaar en 9 maanden is. Dan mag hij weer komen. Voor nu, geniet ik van mijn twee kaboutertjes.

 

Comments are closed.