En dan hebben we sinds 2 dagen de peuterfase hier in huis afgesloten. De jongste in huis is namelijk 4 jaar geworden en is nu een echte kleuter. Een nieuwe fase voor hem zelf maar ook voor mij als moeder…..

Van peuter naar kleuter

Afgelopen week is de jongste van de 2 kinderen in huis een kleuter geworden. Hij werd namelijk 4 jaar. Dit houdt in dat de peuterfase geheel is afgesloten. Aangezien wij geen derde kindje wilde en ons gezin met 2 gezonde kinderen compleet is, is deze fase dus voorbij.

Bij onze dochter vond ik het spannend toen ze 4 jaar werd. Ze ging naar de basisschool, moest enorm wennen. Ze was en is een vrij rustige dame. Je zal haar niet snel op de voorgrond zien.

Ze vond alles dan ook spannend en dit was duidelijk aan haar gezichtje te zien. Ze vertelde ook niet op school, bijvoorbeeld in een kring of tegen anderen kinderen. Dit heeft tijd, heel veel tijd, nodig gehad.

De kleine man startte afgelopen maandag op de basisschool. Ik vond het allemaal minder spannend. Alleen het idee dat ik opeens twee kinderen op de basisschool heb vond ik even lastig. Wat ga ik in mijn 2 vrije dagen thuis doen, is het niet te stil in huis. Maar dat even terzijde. De kleine man was meteen enthousiast. Had al verteld in de kring, deed met spelletjes en werkjes goed mee. Wat een verschil met zijn grote zus. Misschien dat ik het daarom allemaal makkelijker vind. Ik had dit min of meer wel verwacht. Dat hij meteen lekker zou mee hobbelen.

Hij heeft vrijdag zelfs al zijn eerste speeldate gehad. Weliswaar met een vriendje dat we al kenden via de vriendengroep en hun grote zussen. Maar toch, het was zijn eerste, echte speeldate.

Sneller en makkelijker

Bij een tweede kindje lijkt alles op één of andere manier makkelijker en sneller te gaan. Ze hebben immers een voorbeeld van, in ons geval, grote zus.

Hier in huis dus een nieuwe fase, met 2 schoolgaande kinderen. Een moeder met 2 vrije dagen voor zich zelf. Ofja een ochtend en een dag. De woensdagmiddag hebben we nog samen, de kinderen en ik. Al wordt deze dag ook vaak gebruikt voor speeldates.

Nu vraag je je vast af wat ik mijn eerste vrije dagen heb gedaan. Helaas minder veel dan ik gedacht had. Vriendlief had een buikgriepje te pakken en was deze dagen thuis. Ja, als de man in huis is, is dat toch anders. Volgende week dus een nieuwe poging voor moeders om te genieten (hoop ik) van haar vrije dagen met 2 schoolgaande kinderen.

Al vind ik het zeker ook wel een heel klein beetje jammer dat er nu geen kleintje meer thuis is om mee te knuffelen en spelen…..

 

Comments are closed.