In mijn jongere jaren leek het me leuk om later een dochter te krijgen. Een meisje om mee te knutselen, winkelen en tutten. Maar vooral een meisje waar ik mooie staartjes en vlechtjes bij kon maken.

Mijn eigen moeder deed dit ook altijd bij mij. Vlechten, staartjes of een donut knot. Ze zei altijd: Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, wanneer ze mijn haren deed. Maar ik had wel altijd een mooie bos haren, met leuke creaties. Daar had ik de kam sessies wel voor over.

 

Daar was het moment dat ik zwanger was. We wisten het geslacht niet, maar een dochter zou ik zeker leuk vinden. En ja hoor, ik kreeg een dochter. Ze werd te vroeg geboren (30w6d) maar al wel een hoofdje vol donkere haartjes.

De donkere haartjes verdwenen en er kwamen blonde fijne haartjes voor terug.

 

Fijne, dunne haartjes
Onze dame kreeg dus fijn haar, het piekte alle kanten op. Het enige wat ik ermee kon doen, was een speldje aan de zijkant. Staartjes trok ze er meestal uit. Oké, ze was nog klein, dus het zou wel goed komen.

Haar haartjes bleven fijn en dun. Groeien deed en doet het zeer langzaam. Wat ook niet mee werkte is dat ze veel met haar achterhoofdje draaide in haar slaap. De achterste haartjes waren hierdoor afgebroken. Ook voelde dat stukje erg droog aan.

 

Gelukkig draait ze niet meer met haar hoofdje en is de achterkant netjes bijgegroeid. Maar helaas… haar haartjes zijn nog steeds fijn en dun. En groeien, nee dat doen ze ook niet snel. Ik merk wel dat haar haartjes iets dikker zijn geworden, maar met haar bijna 6 jaar zijn ze nog steeds dunnetjes.

Soms ben ik wel eens jaloers wanneer ik haar vriendinnetjes zie. Lange, dikke haren. Vlechten staarten en zelfs eentje met een bos vol krullen.

 

Half lang of lang
Dochterlief wil zelf graag lange haren. Ze heeft nu wel een lengte dat ze kleine vlechtjes kan en staartjes, maar los haar vind ik haar niet mooi staan. Daar is haar haar te dun voor.

Persoonlijk vind ik half lang mooier bij haar staan. Dan lijkt haar haar voller. Ik twijfel dan ook heel erg om haar haartjes weer te laten knippen. Alleen is ze het hier zelf nog niet mee eens. Dus voorlopig laten we het nog maar even zo.

 

Zoonlief
We kregen een 2e kindje, dit keer een jongen. Hij werd ook geboren met donkere haren. Ook zijn haartjes werden vervangen door  blonde haren.Maar…. zoonlief heeft een bos vol haar. Ik denk dat hij al vaker naar de kapper is geweest dat zijn grote zus, die 3 jaar ouder is.

 

Mensen raken ook graag even zijn haren aan, omdat hij zo’ volle bos heeft. Er wordt ook vaak gezegd, wat heeft hij een kopje vol haar. Prachtig natuurlijk, maar heel eerlijk. Ik had liever gehad dat dochterlief dat volle koppie met haar had gehad dan haar kleine broer.

 

Niet getreurd, we hebben ondanks de vroeg geboorte een gezonde dochter. En volgens de kapster kunnen haar haren altijd nog wat voller en dikker worden zodra ze ouder wordt. Laten we dat maar hopen. Ze hoeft geen rapunzel lengte te krijgen hoor, maar wat voller / dikker haar zou mooi meegenomen zijn.

 

Heeft jouw kind(eren) dik haar? En houd jij ook van vlechtjes en staartjes?

 

 

 

Comments are closed.