Ben je ook zo gek op koffie? We durven wel te stellen dat dit het allerlekkerste warme drankje is om te drinken. En je koffie smaakt extra goed als je er echt de tijd voor neemt. Doe dit dan ook: maak je koffiemomentjes memorabel. Het lukt als je het volgende stappenplan aanhoudt.

Goede koffie drinken

We beginnen bij de koffie zelf. Het is namelijk belangrijk dat je goede koffie drinkt, om van een optimale smaak te kunnen genieten. Kies bijvoorbeeld voor een merk van een hoogwaardige kwaliteit. Ken je de koffie van illy al? Als je van de Italiaanse koffiesmaak houdt, is dit zeker het uitproberen waard. Gebruik verder een goed koffiezetapparaat, en bereid de koffie hiermee precies op de manier zoals het apparaat bedoeld is.

Koffie bereiden met liefde

Met goede koffie kom je dus al een heel eind. Maar toch ben je er zo nog niet helemaal. Wat je namelijk ook nog hebt voor een optimale smaakbeleving? Bereid de koffie met liefde! Een barista zou dit in de horeca ook voor je doen, dus thuis moet je dit voor jezelf doen. Het koffiemomentje begint eigenlijk al zodra je het bakje gaat bereiden. Gebruik een warm kopje, zorg dat je je koffiezetapparaat goed kent en blijf erbij tijdens de bereiding. Dit is een sterk begin!

Koffie drinken op het perfecte moment

Vroeg op de ochtend, halverwege de middag of juist in de avond: er zijn allerlei uitgelezen momenten om koffie te drinken. Kies dan ook altijd het beste moment uit! Of dit voor jou nu een enkel moment op de dag is of juist vaker, dat is uiteraard volledig aan jou om te bepalen. Ga in ieder geval na wanneer jij echt trek hebt in een bakje. Dan smaakt de koffie immers het allerlekkerst!

Niets aan je hoofd

Giet je de koffie vaak snel achterover, terwijl je tegelijkertijd allerlei andere dingen aan het doen bent? Soms kan het niet anders, maar echt memorabel maak je je koffiemoment er natuurlijk niet mee. Kies er daarom liever voor om even helemaal niets aan je hoofd te hebben als je koffie drinkt. Klap je laptop dicht, leg je telefoon weg en zet het geluid op stil. Zo kan niemand je storen. Dat komt straks allemaal wel weer! Tijdens je koffiemoment draait het enkel om jou en om de koffie. Zo geniet je bewust van iedere slok, zonder dat je bakje in no time op is en jij bent vergeten om ervan te genieten.

Vermaak tijdens het koffiemoment

Wil je toch wat vermaak tijdens het koffiemoment? Dit kan natuurlijk nog altijd, als het maar geen stress oplevert. Je kunt wat gaan lezen. Pak bijvoorbeeld de krant erbij, of juist een goed boek. Staar wat uit het raam: doe je dit eigenlijk wel vaak genoeg? Ook leuk, als er nog iemand in de buurt is: houd een gezellig praatje. Want een gedeeld koffiemomentje is misschien nóg wel leuker dan een koffiemomentje met jezelf.

Comments are closed.