Wat je nog wel kan doen tijdens deze lockdown is spelletjes spelen. En die hebben we genoeg in huis. Gelukkig maar. En anders zorgen we gewoon dat er wat nieuwe spelletjes in huis komen. In december met Sinterklaas kregen we een nieuw spelletje. Skip-Bo junior. En dit spelletje is al geregeld gespeeld de afgelopen weken.

Skip-Bo Junior

Dit spel kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Wij hebben het tot nu toe alleen met 2 spelers gespeeld. Het is wederom een spel met cijfer kaartjes. Net zoals bij Uno junior. Cijfers zijn altijd leerzaam. Bij skip-bo junior gaat het om de cijfers 1 t/m 10.

Wanneer je dit spel speelt is het wel handig dat de kinderen de telrij t/m 10 kunnen opzeggen en leggen.

Je start allemaal met een stapeltje kaarten. Deze liggen omgedraaid, zodat je medespeler het niet kan zien. De bovenste kaart van deze stapel mag je omdraaien. Je kan zelf kiezen of je een stapel van 10 kaarten maakt of liever een stapeltje van minder. Bijvoorbeeld 8.

De kaarten moet je in de juiste volgorde wegleggen. Je start bij 1 en eindigt bij 10. Wie als eerste zijn stapel kaarten heeft weggespeeld heeft gewonnen.

De kaarten wegleggen gebeurt in het midden. Deze kaarten in het midden zijn voor jou, maar ook voor je medespelers. Je begint bij 1 en eindigt bij 10. Er mogen maximaal 4 rijtjes kaarten worden gemaakt in het midden. Wanneer een stapel bij 10 is mag je deze opruimen en kun je met een nieuwe stapel starten.

Wanneer je aan de beurt bent krijg je van de deler 3 kaartjes. Met je eigen stapel waar de omgedraaide kaart ligt heb je dus 4 speelkaarten.

Je kijkt naar je cijfers. Cijfer 1 begin je mee. Heb je deze kaart? Dan mag je hem in het midden leggen.

Liggen er al kaarten in het midden, bijvoorbeeld met een 4 en heb jij een 5. Dan mag je deze ook er bovenop leggen. Je mag net zolang spelen totdat je geen kaarten meer kan wegspelen.

Wanneer je een kaart kan wegspelen van je stapel omgekeerde kaarten, mag je dus de eerst volgende kaart omdraaien. Op deze manier zorg je er dus voor dat je je kaarten weg speelt.

Wat vinden wij ervan?

Wij vinden het een leuk spel. Het spel duurt qua tijd niet lang. Wel verschillend qua tijd. De ene keer ben je heel snel je stapel kaarten kwijt en de andere keer duurt het wat langer. Het is vooral fijn dat dit een spelletje is dat je even snel kan spelen.
Het neemt niet veel plaats in, je moet wel een beetje nadenken, en duurt niet te lang. Ideaal dus.
Net als uno dus zeker een aanrader om dit spel in huis te hebben. Onze dochter van bijna 10 speelt de junior versie ook. Al vermoed ik dat zei ook de grote versie kan spelen.

Het spel kun je hier kopen. Ik zeg, zeker een aanrader. En ook leuk om cadeau te geven,

 

Comments are closed.