Ik heb al twee keer eerder met jullie een spelletje gedeeld. Spelletjes die onze 5 jarige dochter leuk vindt om te spelen. En ook vandaag deel ik een spelletje met jullie. Dit spel heeft ze, ik dacht 2 jaar geleden, met Sinterklaas gekregen. Het is een spel voor de leeftijd 3+. Mijn advies is vanaf 4 jaar. Het spel waar ik het over heb is Photo Safari van Jumbo Jonkies

Het spel is niet moeilijk en kan vanaf 4 jaar gespeeld worden. In het begin met wat hulp, maar daarna kan het spel ook zelfstandig gespeeld worden met vriendjes en vriendinnetjes. Het spel bestaat uit een speelbord met 3 verschillende plaatjes, een vraagteken, fototoestel en een rood rondje. Het vraagteken betekend dat je een kaartje mag omdraaien. Deze kaartjes liggen rondom het speelbord.

Het fototoestel betekend dat je een foto mag maken. De foto komt beneden uit het toestel en je laat het ook aan de andere spelers zien.  Is het niet het dier dat jij nodig hebt, leg je het omgedraaid naast het speelbord. En het rode rondje betekend niks, de beurt gaat naar een volgende speler.

Doel van het spel

Het doel van het spel is om als eerste 4 dezelfde dieren plaatjes te verzamelen in je fotolijstje. Je mag niet dezelfde dieren sparen. Je kan van tevoren afspreken wie welk dier gaat verzamelen, maar je kan het ook door het spel laten bepalen. Zodra je een eerste kaartje mag omdraaien of foto mag maken, krijg je een dier te zien. Dit wordt dan het dier dat jij moet verzamelen.

De kaartjes die voor jou zijn, stop je in je eigen fotolijstje.

Je kan het spel met 4 spelers spelen. Het spelt duur ongeveer 15-20 minuten. Voor kinderen van deze leeftijd is dat een prima tijdsduur.

Hier vindt dochterlief, maar ook vriendinnetjes, het vooral leuk dat je een foto mag maken met een “echt” toestel. Daarnaast speel je ook nog een geheugenspel. Je moet immers wel onthouden waar jouw dierenkaartjes liggen. Dat je dit weet zodra je op een vraagteken kaartje terecht komt.

Een gezellig spelletje dus. En het spel heeft ook nog eens een leuke prijs! Zo is het al te koop vanaf 11 euro (bij Bart Smit online)

Wil je meer lezen over spelletjes die wij graag spelen?

    • Uno
    • Buurman en Buurman

Comments are closed.