Jaja, jullie weten inmiddels dat ik als moeder van twee en juf wel dol ben op spelletjes. We hebben er dan ook best wel wat in huis en spelen dus ook geregeld een spelletje. Met kerstmis kreeg onze, nu 6 jarige, een nieuw spel; mijn eerste doolhof. Een spel dat zeker bij de favoriete hoort.

En ik vertel er meer over in dit blogartikel.

 

Mijn eerste doolhof

 

Dit spel is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Maar eerlijk gezegd denk ik voor 4 jarige best nog lastig. Onze, sinds januari 6 jarige, speelt het spel goed. Maar ook onze 8 jarige dochter vindt het spel nog leuk om te spelen. Al zou zij de volwassen versie wel aankunnen.

 

Mijn eerste doolhof lijkt ontzettend veel op de volwassen versie. Dit speelbord is echter kleiner (minder vakjes) en heeft grotere speelstukken. Voor jonge kinderen is dit ideaal.

Je kan het spel met 2 tot 4 personen spelen. Je start met je eigen kleur in je eigen hoek. Mijn eerste doolhof heeft twee speel varianten. Zelf vind ik dit altijd fijn. Zo heb je een eenvoudige versie en een versie met wat meer uitdaging.

 

Inzicht

 

Bij dit spel heb je inzicht nodig. Je moet namelijk het losse kaartje in het speelbord schuiven zodat er een weg ontstaat naar het omgedraaide kaartje (klein rondje). Op deze kaartjes staat een afbeelding. De bedoeling is dat je met je speelpoppetje een weg zoekt door het doolhof. Wie het eerste bij het omgedraaide kaartje komt, mag dit kaartje hebben. Dit is overigens de eenvoudige versie, die wij veelal spelen.

Bij de versie met meer uitdaging heeft elke speler een eigen stapel kaartjes en weet je van elkaar niet naar welke afbeelding je je weg moet zoeken.

Verder heeft het speel niet teveel regels. Ook altijd handig voor jonge kinderen.

 

Inzicht hebben is dus een belangrijk onderdeel bij het spelen van dit spel. Het spel spelen duurt maximaal 15 minuten. Voor kleuters een prima speeltijd. Vaak spelen wij twee potjes achter elkaar. Dit verveelt namelijk niet.

 

Aanrader

 

Mocht je dus nog twijfelen, zeker een aanrader. Het spel is o.a. hier te koop. Een tip, kruidvat heeft dit spel ook geregeld te koop voor een mooie prijs.

 

 

Comments are closed.