Eerst was het nog vrij onbekend maar de laatste maanden is AliExpres steeds populairder geworden. Ik hoor geregeld dat mensen iets bestellen. Van speelgoed tot kleding. Ook ik bestelde iets en deel dit vandaag met jullie.

 

Tot nu toe heb ik nog niet heel veel bij aliexpress besteld. Dit kon je al lezen in een eerdere blog over mijn aankopen bij Ali. Ook liet ik hierin weten dat ik iets gekocht had, maar later nog met jullie zou delen. En dat is vandaag.

 

Lego Friends
Ik ontdekte dat ze ook lego hebben bij Ali. Ik zocht wat recensies. Het merendeel was tevreden. Samen met vriendlief besloot ik om gewoon 1 set te bestellen en zelf te ontdekken of het wel of niet goed zou zijn.

We kozen voor het vliegtuig, privé jet van Lego Friends. In de winkel een set van ruim 55euro. Bij Ali bestelde ik hem voor maar 15,72. Nogal een verschil dus.

 

Bij het bestellen moet je wel even rekening houden met het maximale bedrag van 22 euro. Anders moet je er invoerkosten over betalen. Wil je precies alles weten m.b.t. bestellen, lees dan maar eens de blogpost bij Joyfromjoyce.

 

Een week of 2-3 na mijn bestelling kwam de set binnen. Zoals ik al gelezen had, zonder doos. Maar het pakket was zeer stevig ingepakt.

Zo stevig dat er een schaar wel aan te pas moest komen. Meerdere lagen folie en plakband.

 

 

 

De inhoud van het pakket zag er hetzelfde uit dan een normale lego friends set. De onderdelen verdeelt in verschillende zakjes en een boekje erbij om op te bouwen. Samen met dochterlief zijn we van start gegaan. Het maakte haar overigens niks uit dat er geen mooie doos omheen zat.

 

Bouwen en poppetjes
De blokjes pasten prima op elkaar en alles zat erbij wat we nodig hadden. Ik heb natuurlijk ook nog gekeken of de blokjes op een originele set van Lego Friends pastte. En ook dit lukte, geen enkel probleem.

Over de lego set zijn we dus zeker tevreden. Dochterlief ziet geen verschil met de lego friends die ze al had.

Het enige minpuntje zijn de poppetjes. Deze zijn anders. Minder stevig en dochterlief vond ze minder mooi.

Meer bestellen?
Vaak zijn in Nederland leuke aanbiedingen rondom Lego Friends. Dan kunnen we het gewoon in Nederland kopen.

Maar ik weet zeker dat ik nog een keer een set via AliExpress ga bestellen. Dochterlief is er tevreden mee, de lego set is goedgekeurd. Ze speelt er immers al een een weekje of 3 mee en de set is nog steeds keurig in elkaar.

Dus ja, best een goede reden om voor de december maand nog een leuke, betaalbare, set te kiezen.

 

Heb jij al eens lego besteld via AliExpres? En wat vond je ervan?

 

Comments are closed.