In de koude en donkere dagen van december is het natuurlijk ontzettend gezellig om samen een spelletje te spelen. Zoals jullie weten, vinden onze kinderen het leuk om een spelletje te doen. Voor onze 4 jarige moeten ze natuurlijk niet te lang duren. Maar er zijn genoeg leuke spellen die minder lang duren, maar wel plezier geven.

Animal Party

Afgelopen vrijdag vierden wij bij mijn moeder thuis al Sinterklaas. De kinderen krijgen elk jaar een spelletje. Dit jaar kreeg onze 4 jarige het spel Animal Party.

Een spel dat eenvoudig gespeeld wordt, makkelijk is mee te nemen naar bijvoorbeeld een vakantiehuisje en niet al te lang duurt. Ideaal dus voor een 4 jarige.

Animal party is voor kinderen tussen de 4-10 jaar. Of eigenlijk kun je het spelen zolang je wil. Het is een dieren dobbel spel. Je hebt meerdere kaartjes en 5 dobbelstenen. Op de kaartjes kun je d.m.v. de dieren en de symbolen aan de zijkant zien wat je moet gooien om het kaartje te verdienen. Je mag in totaal 3 keer gooien.

Is de juiste combinatie je gelukt? Mag je het kaartje hebben. Wie het eerste 4 kaartjes heeft verzameld, is de winnaar. Maar je kan natuurlijk ook afspreken wie het eerste 5 of 10 kaartjes heeft.

Lijkt dit je ook een leuk spel? Het is hier te koop.

Familie Poen

Dit is het spelletje dat onze 7 jarige dochter kreeg. Volgens mij bestaat het spel al erg lang, want ik ken het nog van vroeger. Ik vond het altijd leuk. Wederom eenvoudig te spelen, makkelijk mee te nemen en duurt niet te lang.

Voor kinderen ook nog leerzaam want ze moeten erbij tellen. Het gaat immers om poen (geld).

Het spel is voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel bestaat uit kaarten met een waarde van 1, 2, 5, 10, 20 en 50. In deze zelfde waardes zijn er ook muntjes.

Elke speler krijgt dezelfde waarde aan munten en 5 speelkaarten. Er wordt in het midden een stapel gemaakt en 1 kaart wordt opgedraaid. Wanneer je een kaart hebt met dezelfde waarde of kleur mag je deze opleggen (wellicht bekend van uno). Het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Kun je niks opleggen, mag je een kaartje raken. En eventueel meteen opleggen.

Wanneer iemand als eerste zijn kaarten kwijt is wordt hij uitbetaald door de overige spelers. Zij tellen de waarde die ze in hun handen hebben op en betalen de winnaar uit.

Nog een laatste regel. Bij de 1 na laatste kaart roep je Poen en bij de laatste kaart roep je Familie Poen.

Lijkt dit je een leuk spel? Het is hier te koop.

Onze mening

Wij vinden de spelletjes beide leuk. Omdat ze eenvoudig te spelen zijn met het hele gezin. Het tellen bij Familie poen is nog wat moeilijk voor onze 4 jarige, maar hij weet verder wel de regels van het opleggen. Dus prima om samen te spelen. Het spel is natuurlijk ook pas vanaf 6 jaar.

Animal Party is juist leuk omdat het spannend is. Lukt het me om de juiste combinatie te gooien? Daarnaast kun je zelf bepalen hoelang je het spel wil spelen.

Er zijn gezinnen die graag spellen spelen die lang duren. Maar wij houden juist van deze korte, eenvoudige spelletjes.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een cadeautje onder de 10 euro. Dan is dit misschien wel de tip!

Comments are closed.