Afgelopen weekend gingen wij eropuit. Ik had namelijk al een aantal keer via een blog het bericht over World of bricks gelezen. Een kleurrijke stad gebouwd met supergrote legostenen. Ook mijn broer en gezin waren er naar toe geweest. En dit maakten ons nieuwsgierig.
Afgelopen zondag namen we daarom zelf een kijkje bij World of Bricks in het Continium in Kerkrade.

 

World of bricks

 

Dit is een stad gebouwd met super grote bouwstenen. De stad bestaat uit verschillende delen. Zoals de brandweerkazerne, een cinema, een bouwplaats en nog meer.

Aan de start krijgen de kinderen een boekje. In dit boekje kunnen ze een lego paspoort invullen. Daarnaast moeten ze de ontbrekende stempels zoeken in World of Bricks. Deze kunnen ze verdienen door kleine opdrachten uit te voeren.

Bijvoorbeeld een cupcake maken of een lego filmpje ontwerpen.

Daarnaast staat er elke maand een ander thema centraal. In de maand maart staat het thema incredible machines centraal. En in april/mei is het thema trains/planes/automobiles.

 

Plezier voor klein en groot

 

World of Bricks is groots opgezet, waardoor er genoeg plaats is om te lopen en spelen. Er zijn voldoende plekken waar de kinderen met lego of duplo aan de slag kunnen.

Voor onze beide kinderen ( 3 en 6 jaar) was het dus ontzettend leuk. De kleine man bouwde met duplo en de grote dame bouwde met de lego. Zo was er ook een onderdeel waar ze een autootje mochten bouwen van lego en dit mocht je vervolgens op verschillende racebanen laten rijden. Ook voor de papa’s dus een leuke opdracht.

 

Een minpuntje was dat de tafels vrij hoog waren. Hierbij moet je je kinderen dan even optillen of zoals wij gedaan hebben, gewoon op de tafels laten zitten. Voor de kinderen zelf was dit overigens geen probleem.

 

Continium

 

Naast het gedeelte van World of Bricks kun je ook nog rondlopen in het Continium zelf. Er zijn genoeg afdelingen waar van alles te zien en te beleven valt. Dit gedeelte is weer leuk voor de iets oudere kinderen.

Het continium is open van dinsdag t/m zondag 10:00-17:00

Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis

Kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen betalen 12,00. Wanneer je je kaartje online koopt, betaal je 11 euro.

En erg handig, er is gratis parkeerplek.

 

Wij vonden het in ieder geval de moeite waard en de kinderen hebben genoten van alle lego. En natuurlijk mochten ze nog een klein lego doosje uitzoeken toen we naar huis gingen. Voordat je namelijk het world of bricks gedeelte binnen gaat, is er opgebouwde lego te bewonderen en de mogelijkheid om lego te kopen. Een pluspuntje, dit kan met 21% btw korting.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.