Onze dochter zit in groep 4. Vorig jaar in groep 3, begon ze met lezen. Dit ging best goed, haar tempo lag nog onder het gemiddelde, maar dit is inmiddels goed gekomen. Ze vindt lezen nu leuk en dit doet ze dan ook dagelijks. Als bijna 8 jarige heeft ze ook een aantal favoriet leesboekjes. En deze deel ik vandaag met jullie.

 

Meiden boekjes
De echte meiden boekjes vindt ze het leukste. Hier gaat nu eenmaal haar voorkeur naar uit tijdens het uitzoeken van boeken. Als moeder en juf vind ik boeken ook leuk en koop dan ook geregeld een boek voor haar.

Vandaag deel ik een aantal favo schrijfsters / boeken van haar.

 

Vivan Den Hollander, een schrijfster van veel leuke kinderboeken. Onze dochter heeft dan ook aardig wat boekjes van deze schrijfster gelezen.

De serie van Pip hoort toch wel bij haar lievelingsboeken. De Pip serie start bij Avi E3 en gaat door t/m E4. Hierdoor kun je lekker lang genieten van Pip.

Pip is een meisje, houdt van dansen. En hier gaan de boekjes dan ook grotendeels over.

 

Ook is er een serie over de effies. Hiervan hebben we een paar boekjes gelezen, maar denk vooral voor de jongens erg leuk. Deze serie gaat voornamelijk over voetbal.

 

Verder heeft Vivan ook de boekjes van Spekkie en Sproet geschreven. Zeker een tip om voor te lezen. Voor onze dochter zijn ze nog net te moeilijk om zelf te lezen. Maar leuk zijn ze zeker!

 

Paul van Loon, foeksia de miniheks. Ook boekjes die ze met plezier gelezen heeft. Foeksia woont in het Heksenbos met haar papa Kwark de Tovenaar. In het bos en op de Heksenschool beleeft ze allerlei avonturen. Foeksia is erg ondeugend. Ze probeert graag spreuken uit het Grote Toverboek van Kwark, terwijl dat helemaal niet mag. En dat gaat wel eens fout. Oeps! Maar Foeksia heeft ook een hart van goud. Ze is hartstikke stoer en nergens bang voor. Heksjes die pesten, geeft ze hun verdiende loon. Eigen schuld, heksenbult!

 

En als laatste Flee Fleur, schrijfster Marianne Witte. Deze boekjes starten bij E3. Ook gericht op de meiden en voor kinderen uit groep 3 en 4. De kinderboeken over Fee Fleur zijn populair vanwege de grappige, vrolijke verhalen en de kleurige illustraties die er perfect bij passen.

 

Deze boekjes zijn dus zeker aanraders. Daarnaast ook leuk om cadeau te geven. De boekjes zijn allemaal fijn geprijsd.

Op dit moment is ze een boekje van Heksje Lilly aan het lezen. Ja, precies. Weer een heksen / feeën boek, iets dat haar aantrekt.

 

Wat leest jouw kind(eren) graag? Hebben ze ook een fave schrijven of lievelingsboek?

 

 

Comments are closed.