Het is deze week, maandag 24 t/m vrijdag 28 september, de week van de pauzehap. Heb jij hier wel eens over gehoord? De school waar ik werk, doet hieraan mee. Het is een onderdeel van “ik eet het beter”. De interactieve lesprogramma’s van Ik eet het beter maken leerlingen op een speelse manier bewust van wat ze dagelijks eten en drinken.

De week van de pauzehap

Deze week is een onderdeel van het lesprogramma “ik eet het beter” i.s.m. het voedingscentrum, de week van de pauzehap.

Dit lesprogramma is voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Elke dag gezond aan de slag, met leuke filmpjes & opdrachten en heerlijke pauzehappen. De hele klas komt in beweging. Een leuk programma dus.
Maandag en vrijdag bestaan uit filmpjes, quizvragen en beweging.

Dinsdag, woensdag en donderdag krijgen de leerlingen een pauzehap. Gisteren een cracker met aardbei, vandaag kwark met banaan en morgen een spiesje met mandarijn en bleekselderij.

De filmpjes die we samen kijken zijn kort van opzet, maar duidelijk, vrolijk en leerzaam.

De leerlingen in  mijn klas vinden het programma leuk. Filmpjes kijken (tevens iets leren) en lekker bewegen. En er wordt op een speelse manier verteld over voeding. En natuurlijk nog drie dagen iets te eten. Ook ik als juf ben enthousiast. Leerlingen worden zich zo meer bewust van een gezonde levensstijl.

Lesprogramma

In maart 2019 komt er weer een lesprogramma. Hiervoor kun je je inschrijven. Er wordt alleen een bedrag in rekening gebracht voor de verzendkosten. Als leerkracht, leidster van een opvang zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website van ikeethetbeter.

Pauzehapjes

Op scholen wordt er veelal verschillend om gegaan met pauzehapjes. De ene school stelt de regel alleen fruit in. Op andere scholen worden koekjes met chocolade toegestaan. Er is dus veel verschil.

Gelukkig zijn er steeds meer ouders die voor fruit of groente gaan. En op deze manier leren de leerlingen ook zelf wat een gezond pauzehapje is.

Toch was ik een paar jaar geleden verbaasd over de pauze hapjes bij onze dochter (en inmiddels zoon) op school. Ik schreef er destijds ook een blogje over. Want er mogen geen crackers worden gegeten bij hun op school. En nu leren wij, tijdens de week van de pauzehap, dat crackers best kunnen. Bij onze kinderen valt dit onder de categorie koekjes. Tja, ik maak me inmiddels niet meer druk om deze regel. Ik geef onze kinderen fruit of een boterham (met gezond beleg) mee. Ze zijn hier beide tevreden mee en smullen hun pauzehapje lekker op.

Comments are closed.