De kinderboekenweek is nog bezig, deze is van 30 september tot 11 oktober. Zelf vind ik (voor)lezen leuk. Ook op de school waar ik werk wordt aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Op deze manier wordt het (voor)lezen extra onder de aandacht gebracht en stimuleren we het lezen. Ik vind het daarom ook leuk om mijn eigen kinderen een nieuw boek te geven tijdens de kinderboekenweek! Welke boek ik kocht? 

 

Lezen is leuk

 

Ik ben zelf dol op boeken. Dit was als kind al en is nog steeds zo. Nu moet ik wel zeggen dat ik veel op mijn e-reader lees, maar lezen blijft ontspanning. Ook onze dochter heeft het boeken virus te pakken. Ze heeft zelf al een mooie verzameling en kijkt geregeld in onze eigen minibieb. Daar heeft ze al aardig wat leuke boeken uitgehaald om te lezen.

Onze jongste zit in groep 3, start net met lezen. Hij vindt het wel leuk, maar nog zoekende welke boeken hij graag wil lezen. Nu is dat bij de start ook lastig. De avi start en M3 boeken zijn vaak nog wat algemener.

 

We vinden lezen in ieder geval allemaal leuk in huis. En daarom vind ik het extra leuk om de kinderen te blijven motiveren en met de kinderboekenweek te voorzien van een nieuw boek. Ik was eigenlijk op zoek naar twee boeken. 1 voor de jongste en 1 voor de oudste. De boeken die ik zocht kon ik helaas niet vinden in de winkel, maar ik bedacht wat anders leuk.

 

Voorleesboek

 

Ik kocht namelijk een voorleesboek voor ze. Onze oudste kan dit boek natuurlijk zelf lezen, maar de jongste lees ik het voor. De andere delen van dit boek hebben we ook gelezen en vielen in de smaak. Zelfs vriendlief vond het leuk om deze boeken voor te lezen.

Ik koos het boek De gorgels en de grote operatie. En ja ook ik vind deze boeken over de gorgels erg leuk.

Ik weet dus zeker dat ik een juiste keuze heb gemaakt bij het kopen van dit boek.

 

Ik zal komende week ook nog een lijstje delen over de boeken die onze 9 jarige dochter erg graag leest. Dit dit deed ik bijna 2 jaar geleden ook. Haart lijstje vind je hier terug. En deze boekjes staan nog steeds in de kast, deze wil ze niet laten zwerven in onze minibieb. Begrijpelijk, wel jammer dat onze zoon ze waarschijnlijk niet wil lezen. Spekkie en Sproet denk ik trouwens wel, deze boeken zijn ook leuk om voor te lezen.

 

Koop jij wel eens een boek voor je kinderen?

 

Comments are closed.