In het zuiden van het land is vandaag de zomervakantie gestart. 6 weken vrij, genieten. Op het einde van het jaar geef je de juf/meester vaak een bedankje. Ik als juf, vind dat eigenlijk niet perse nodig. Maar het gekke, ik geef mijn eigen kinderen zelf wel iets mee voor hun juf. Alleen is het elk jaar weer moeilijk, want wat geef je?

Niet nodig?

Ik werk in het onderwijs. Mijn werk als juf vind ik ontzettend leuk. Op het einde van het schooljaar worden we meestal verwend met kaartjes en cadeautjes. Ik vind het eigenlijk niet nodig, juf zijn is gewoon mijn werk. De postbode, winkelier of monteur geef je ook niks extra’s toch?

En van de andere kant zorg je een schooljaar lang voor de kinderen van een ander, je leert ze dingen bij. En dat wordt gewaardeerd. Dus ja, dan is een bedankje natuurlijk extra lief. Dat is stiekem ook de reden dan ik mijn kinderen op het einde van het schooljaar iets meegeef.

Wat geef je?

Het gaat om een lief gebaar, bedankje. Groots hoeft het daarom niet te zijn. Chocolade is vaak een standaard cadeautje en geef ik liever niet. Toch heb ik de juf van mijn zoontje een doos merci gegeven. Hij komt immers na de vakantie weer bij dezelfde juf. Wel gaat hij van groep1 naar groep 2.
Bedankjes voor de juf/meester

De juf van onze dochter heb ik bedankt met een persoonlijk kaartje. Ze is in groep 3 en groep 4 haar juf geweest. En ik ben zeer tevreden over haar. Ze heeft onze dochter goed ingeschat en haar talenten naar boven gehaald. Voor haar maakten we dan ook een klein pakketje.

De printables kreeg ik via mijn schoonzus. Zij vond ze online bij, makerisme.nl. Er staat een eenvoudig uitleg bij via een filmpje.

Bij de Action kochten we wat kleine dingen voor erin, zoals een gezichtsmaskertje, pen met leuke spreuk, notitie blokje, rolletje washi tape en nog wat lekkers.

Voor de onderwijsassistente en stagiaire kochten we ook een kleinigheidje, notitieboekje met een vrolijke pen. Dat kunnen juffen altijd wel gebruiken.

Nog anderen ideetjes….

Via pinterest kom je de leukste bedankjes tegen. Of kijk maar eens op instagram of onder de bloggers. Zij geven allemaal leuke ideetjes.

Ik maakte met mijn eigen klas een canvas tas voor mijn vrijwilligster. Ook een leuk idee om de juf te geven.

Verder kun je nog ideetjes terug vinden bij eerdere blogartikelen:

    • Beregezellig cadeautjes.
    • Zoals ik al schreef, schrijfspulletjes doen het altijd goed. Vooral leuk om te zien dat de juf het schriftje dit jaar gebruikte.

Comments are closed.