Altijd al eens een gedroomd om een voetbalmatch bij te wonen van een van de grootste clubs in Europa. Kies je dan voor je favoriete team? Boek je een voetbalweekend in een stad die het bezichtigen waard is? Of zijn het de voetbaltempels die je over de streep trekken? Hier zijn alvast enkele voetbalstadions waar je volgens ons ooit eens een wedstrijd moet hebben gezien. 

Millennium Stadium

In Cardiff’s Millennium Stadium werden tussen 2001 en 2006 de FA- en League Cup-finales van het Engelse voetbal gespeeld toen Wembley werd herontwikkeld, en iedereen die er was, had er alleen maar positieve woorden over.

Het zeer moderne stadion wordt nog steeds af en toe gebruikt voor wedstrijden van het Welshe nationale team en kan een uitstekende sfeer creëren als het dak gesloten is en het geluid binnen blijft.

Mestalla

De steile tribunes van het Mestalla-stadion in Valencia maken de locatie met een capaciteit van 55.000 tot een prachtig stadion om naar te kijken, en ook een schitterend stadion om naar een voetbalwedstrijd te kijken.

Het stadion is een deel van de skyline van Valencia sinds 1923. Toch zijn er in het verleden verschillende pogingen geweest om Los Che weg te halen van hun beroemde oude grond, maar de Mestalla blijft staan.

Old Trafford

De thuisbasis van de dominante kracht in het Engelse voetbal in de jaren 1990 en 2000. Op Old Trafford heeft Manchester United een huis dat past bij een club met zo’n legendarische geschiedenis. De supporters van de Red Devils hebben genoeg verhalen te vertellen over de epische veldslagen bij hen thuis door de jaren heen. Ze kunnen alleen maar hopen dat ze in de nabije toekomst terugkeren naar de Champions League-arena.

Sukru Saracoglu

Het Sukru Saracoglu-stadion in Istanbul, de thuisbasis van de Turkse gigant Fenerbahce, staat bekend om zijn sfeer en zijn vermogen om bezoekende teams schijnbaar te intimideren. Geen enkele uitploeg geniet reist graag naar hier af om een wedstrijd te spelen in wat vaak wordt beschreven als ´een hel´. 

Allianz Arena

Gebouwd met het WK 2006 in het achterhoofd, de Allianz Arena in Münchenis  een glorieus voorbeeld van een modern stadion en precies wat je kunt bereiken als alles goed wordt gedaan. Met zijn onderscheidende kenmerken die van buitenaf oplichten, is de thuisbasis van Bayern München een fantastisch staaltje Duitse techniek en een perfecte setting voor voetbal van de 21e eeuw.

De mooiste voetbalstadions om een wedstrijd bij te wonen

Celtic Park

Kijken naar een Old Firm-derby in Celtic Park staat steeds hoog op de bucketlist van veel voetbalfans. Celtic-supporters staan ervoor bekend om een huiveringwekkende sfeer te creëren wanneer hun team in een Europese competitie speelt.

Anfield

Het is niet het grootste, het is niet het meest flitsende en het biedt niet de beste uitzichten die er zijn, maar er is iets aan Anfield dat het zo’n speciale plek maakt om voetbal te kijken.

Het legendarische thuis van Liverpool heeft de afgelopen jaren veel gezien, met de iconische Kop die opdoemt achter een van de doelen en de supporters die de veelvoudig Europees kampioen door dik en dun toejuichen.

Santiago Bernabeu

Real Madrid is de meest succesvolle club in de Europese voetbalgeschiedenis en waarschijnlijk ook de meest glamoureuze club, en dus zal hun thuisbasis in Santiago Bernabeu zeker een populaire bestemming zijn voor voetbaltoeristen. Het imposante stadion biedt plaats aan niet minder dan 80.000 toeschouwers. 

Nou Camp

Wie Real Madrid zeg, denkt ook aan diens rivaal FC Barcelona. Nou Camp is gewoon een van die bestemmingen die je gewoon moet beleefd hebben als voetbalfan. Niet in het minst door zijn omvang met meer dan 99.000 plaatsen. 

Droom je ervan om ooit eens een wedstrijd bij te wonen in een van deze prachtige voetbaltempels? Dan kunnen we dit enkel maar aanraden om de voetbalbeleving nog unieker te maken. Maar tot het zover is kun je het houden bij wedden online om je voetbalervaring spannender te maken. 

Comments are closed.