Het is officieel nog geen lente. Daar moeten we nog een paar weekjes op wachten. Toch zijn er al fijne dagen geweest afgelopen tijd. Een heerlijk zonnetje. Wel nog frisjes, maar uit de wind, was die zon heerlijk.

 

 

Ook een nadeel die lage zon. Ik kijk naar buiten en zie de ramen vol met kleine vingertjes en vegen. Het begint te kriebelen bij mij…

 

En zo ontstaat er in mijn hoofd een voorjaarsschoonmaak. Ik maak een lijstje wat ik allemaal wil gaan doen. Want ja, de lente komt eraan. En dan wil ik weer een schoon en opgeruimd huis. Heerlijk gevoel altijd.

 

Het lijkt wel of vriendlief met me mee doet. Hij heeft al een lijstje klaar voor de garage en carport. Alles opruimen, herindelen en vooral veel weggooien. Met de restjes hout heeft hij al een idee. En dit wil ik zeker op mijn blog gaan delen. Tenminste als het gaat lukken wat hij in zijn hoofd heeft.

 

Zelf wil ik de volgende dingen gaan doen:

 

  • Ramen van binnen en buiten wassen

 

  • Lente / zomerkleren van de kinderen van zolder halen. Wat past nog, wat kan weg…

 

  • Mijn eigen kleren ook nakijken.

 

  • Speelgoed controleren en opruimen; speelgoed dat stuk is weg gooien, speelgoed waar niet mee gespeeld wordt een tijdje aan de kant zetten en eventueel wegdoen.

 

  • De keuken een grote schoonmaakbeurt geven

 

  • De paasversiering van zolder halen en neerzetten

 

  • Verder doe ik natuurlijk wekelijks schoonmaken in huis, maar nu wil ik even wat extraatjes doen, in de kasten alles afsoppen.

 

 

Of het me gaat lukken voordat de lente officieel start, dat weet ik nog niet. Maar het staat wel in mijn planning. Heerlijk straks genieten van het betere weer terwijl mijn hoofd geleegd is, omdat de voorjaarsschoonmaak al gedaan is 🙂

 

Heb jij ook last van een voorjaarsschoonmaak?

 

 

 

 

Comments are closed.