2e hands kleding, boeken, speelgoed of wat dan ook kun je niet alleen via marktplaats kopen. Sinds de laatste jaren is er ook (ver)koop via facebook groepen en zelfs instagram. Vandaag vertel ik jullie over mijn 2e hands spullen, waar ik ze koop, maar ook waar ik ze verkoop! En wat (ver)koop ik dan?

 

Marktplaats
Een aantal jaren geleden ontdekte ik marktplaats. Ik had heel veel tassen en wilde graag een nieuwe tas. Mijn vader vertelde over marktplaats en daar verkocht ik mijn oude tassen. Niet allemaal, maar ik hield er een leuk centje aan over om een nieuwe tas te kopen.

Als student zijnde was wat extra geld geen overbodige luxe dus ik verkocht hier en daar wat spullen via marktplaats. En nog steeds doe ik dit. Merkkleding en meubels bied ik via marktplaats aan. Maar lang niet alles plaats ik via marktplaats.

En ook koop ik zelf via marktplaats wel eens iets. Zeker wanneer ik gericht naar iets op zoek ben. Eerst in de buurt  zoeken zodat je het misschien kan ophalen en anders wat verder en betaal ik de verzendkosten.

 

Facebookgroepen
Speelgoed, boeken, merkloze kleding en kleine accessoires verkoop ik tegenwoordig via facebookgroepen. Het gaat dan om groepen in onze woonregio. Ideaal, want mensen komen het dat ophalen. De kopers hoeven geen verzendkosten te betalen en ik hoef geen ritje naar het postkantoor te maken. Het gaat dan vaak om kleine prijsjes, dit is dan voor de spaarpotjes van de kinderen.

Dan zijn er nog via facebook groepen die specifiek gericht zijn op bepaalde kledingmerken. Erg handig, want sommige merken vind ik leuk, maar ook duur. Zo scoorde ik pas geleden een zgan borgvest van z8 voor 20 euro. Nieuw kosten deze vesten het dubbele.

En zelf vind ik de facebook groep meisje veiling kleding en jongens veiling kleding leuk. Je biedt je kleding aan. Startbod is 1euro en opbieden met 0,50. Na 24u is het kledingstuk voor de hoogste bieder. Oké, soms krijg je voor een kledingstuk maar 1 euro en met geluk ook wel eens 4 of 5 euro. Ik bied op deze veiling pagina’s natuurlijk geen kleding aan die veel waard zijn. Het gaat hier om kleding van bv Hema, Zeeman, Persival of een ander (niet duur) merk. Het enige nadeel is dat je wel geregeld naar het postkantoor moet. (Gelukkig ligt deze op de route naar/van mijn werk)

Martkplaats en facebook zijn dus mijn favoriete pagina’s wat betreft kopen, maar vooral ook verkopen.

 

Instagram
Ik heb 1 keer een broek van Zara voor de kleine man via Instagram gekocht. Dit was bij een persoon die ik volgde. Maar zoek maar eens op # tekoop, verkopen, 2ehands, verkoophoekje of wat dan ook. Er wordt van alles aangeboden. Er zijn ook mensen die speciaal een 2e account hebben aangemaakt op instagram om te verkopen. Dit is wel zo handig, want je account moet wel openbaar zijn. Anders heb je er weinig aan. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd dus of het goed verkoopt, geen idee. Misschien hebben jullie er ervaring mee?

 

Vrijmarkt
Rommelmarkt, vrijmarkt, kleedjesmarkt of hoe je het dan ook wil noemen. Heerlijk om daar altijd even overheen te lopen. Veel kraampjes hebben dezelfde spulletjes, maar het is en blijft leuk. Hier koop ik zelf vaak boeken of spelletjes voor de kinderen. Je vindt van beide genoeg op deze markten.

Afgelopen weekend heb ik zelf mijn spulletjes verkocht op de vrijmarkt, net als vorig jaar. “Rommel” kwijt en weer een zakcentje rijker.

 

Ik hoor mensen wel eens zeggen voor die paar euro neem ik me niet de moeite om iets te koop aan te bieden. Zelf ervaar ik het anders. Het is een soort hobby. En natuurlijk bied ik ook niet alles te koop aan, maar wat nog goed is, waarom zou ik het dan niet verkopen? De spaarpotten van de kinderen worden zo wel op een leuke manier gevuld. Wat de kleine bedragen zijn immers voor hun.

 

Waar (ver)koop jij je spullen? En wat vind je het fijnste?

 

Comments are closed.